Ομόφωνο ψήφισμα ΔΣ Χανίων κατά των περιστατικών βιαιοπραγίας σε Προέδρους Κοινοτήτων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, σε πρόσφατη συνεδρίασή του, με την υπ΄ αριθμ. 209 ομόφωνη Απόφασή του εξέδωσε ψήφισμα κατά της βιαιοπραγίας Προέδρων Κοινοτήτων.

Ειδικότερα, στο εν λόγω ψήφισμα επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι το Δημοτικό Συμβούλιο:

– «Καταδικάζει κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις εκδηλωθείσες επιθέσεις κατά Προέδρων Κοινοτήτων του Δήμου μας και συγκεκριμένα κατά των Προέδρων των Κοινοτήτων Κουνουπιδιανών και Μουρνιών, κ.κ. Τσιτωνάκη Εμμανουήλ και Σχοινά Μιχαήλ.

Η επίθεση κατά του κ. Τσιτωνάκη, που κατέληξε και σε χειροδικία εναντίον του, επειδή εκτέλεσε το εκ του νόμου καθήκον του να προασπίσει τον δημόσιο χώρο της περιοχής του, ήταν πράξη αναιτιολόγητη, επαίσχυντη, άνανδρη.

Αντίστοιχη επίθεση, σε μικρότερη ίσως κλίμακα, δέχτηκε και ο κ. Σχοινάς από συνδημότη του κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

– Δηλώνει, χωρίς περιστροφές, ότι δεν  ανέχεται και δεν πρόκειται να ανεχθεί και στο μέλλον και από κανέναν εκβιασμούς, απειλές και τραμπουκισμούς κατά αιρετών εκπροσώπων του Δήμου μας.

-Δεν αποδέχεται σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο παρόμοιες συμπεριφορές από εκείνους, που, ενώ αυθαιρετούν, ταυτόχρονα απειλούν, υβρίζουν και χειροδικούν κατά εκείνων που εκ του νόμου έχουν το καθήκον να ελέγχουν τους αυθαιρετούντες.

– Θεωρεί αυτονόητο ότι οι όλοι οι αιρετοί του Δήμου μας θα συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους με την ίδια συνέπεια, όπως και μέχρι σήμερα, και να είναι βέβαιοι ότι το Δημοτικό μας Συμβούλιο θα είναι σύσσωμο στο πλευρό τους σε κάθε περίπτωση εκδήλωσης απαράδεκτων επιθέσεων εναντίον τους».

Προηγούμενο άρθροΟι επιλεκτικές… ευαισθησίες του Προκόπη Παυλόπουλου
Επόμενο άρθροΤράπεζα της Ελλάδος – Ταξιδιωτικό ισοζύγιο: Στα 2.416,1 εκατ. ευρώ το πλεόνασμα τον Ιούνιο