15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Ηράκλειο: Αυτοψία είχε δείξει την επικίνδυνη κλίση του πεύκου που καταπλάκωσε τον 51χρονο

Η αυτοψία που έκρινε ως «επικίνδυνο» το μεγάλο δέντρο φέρεται να πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο.

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία του Ηρακλείου Κρήτης, μετά τον τραγικό θάνατο του 51χρονου οδηγού μηχανής που καταπλακώθηκε από ένα πεύκο πάνω σε κεντρική λεωφόρο της περιοχής.

Πολλά είναι ακόμη και τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από τα αίτια της πτώσης του μεγάλου δέντρου, με τους αρμόδιους αντιδημάρχους να αναφέρουν από την πρώτη στιγμή πως το εν λόγω πεύκο δεν είχε εμφανίσει σημάδια ακαταλληλότητας ώστε να ξεριζωθεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, Σταύρου Μαγκουσάκη στο cretapost, αυτοψία που είχε γίνει στο δέντρο τον Μάιο, είχε δείξει την επικίνδυνη κλίση του.

«Στις 17 Μαΐου, μετά από πρωτοβουλία του Συνδέσμου, καλέσαμε τους αρμόδιους φορείς και χρησιμοποιώντας ένα τουριστικό λεωφορείο κάναμε αυτοψία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου. Στην αυτοψία συμμετείχαν μέλη του Συνδέσμου, η δημοτική αστυνομία, η Τροχαία αλλά και άτομα από την τεχνική υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου», επεσήμανε σχετικά ο κ. Μαγκουσάκης ο οποίος τόνισε ότι βρέθηκαν 15 «επικίνδυνα» σημεία μεταξύ αυτών και το δέντρο που έπεσε και σκότωσε τον 51χρονο.

«Κατά την διάρκεια της αυτοψίας βρήκαμε 15 δέντρα τα οποία είτε είχαν πάρει επικίνδυνη κλίση, είτε δυσκόλευαν την διέλευση τουριστικών λεωφορείων λόγω μήκους και ύψους. Ένα απ’ αυτά τα σημεία ήταν και το δέντρο που σκότωσε τον συνάνθρωπό μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγκουσάκης.

Αμέσως μετά την αυτοψία καταρτίστηκε η λίστα με τα 15 επικίνδυνα σημεία και στάλθηκε με e-mail τόσο στην Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Ηρακλείου όσο και στην δημοτική αστυνομία, ωστόσο όπως είπε ο κ. Μαγκουσάκης καμία ουσιαστική ενέργεια δεν έγινε, παρά μόνο ένα τηλεφώνημα από την Υπηρεσία Πρασίνου για κάποιες διευκρινίσεις.

Εισαγγελική παρέμβαση

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου Θανάσης Γαλήνας, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος αλλά και το αν προκύπτουν ευθύνες και αμέλεια από τους υπεύθυνους. Την ίδια στιγμή, ήδη, η Αστυνομία έχει καλέσει τρεις αυτόπτες μάρτυρες για να καταθέσουν.

«Θα κάνουμε το παν για να εντοπιστούν τα αίτια του δυστυχήματος», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός για τον θάνατο του 50χρονου που καταπλακώθηκε από τεράστιο πεύκο σε κεντρική λεωφόρο της πόλης.

Ο κ. Λαμπρινός απευθύνει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 50χρονου ενώ τονίζει πως είναι «αδιανόητο να χάνει τη ζωή του ένας άνθρωπος τόσο άδικα».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για το Ηράκλειο. Το τραγικό δυστύχημα της Πέμπτης 18 Αυγούστου, σε κεντρικό σημείο της πόλης, προκαλεί βαθιά θλίψη σε όλους μας. Είναι πραγματικά αδιανόητο ένας άνθρωπος να χάνει τη ζωή του τόσο άδικα. Διαβεβαιώνω τους δημότες ότι θα κάνουμε το παν προκειμένου να εντοπιστούν επακριβώς τα αίτια του δυστυχήματος τα οποία ήδη διερευνώνται.

Εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος.

 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr