11.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Tηλέμαχος»: Το αντι-drone ραντάρ της ΕΑΒ – Ταξίαρχος ΕΑ εξηγεί πως λειτουργεί

Για το ελληνικής κατασκευής και σχεδίασης «όπλο» της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας προκειμένου να αντιμετωπίζει τα τουρκικά drones μίλησε στον Σκάι o ταξίαρχος Ε.Α. της Πολεμικής Αεροπορίας Μπάμπης Παπασπύρος.

Το σκεπτικό

Ο εμπνευστής του ραντάρ αυτού το 2016, τόνισε πως πρόκειται για μια τεχνολογία doppler και είναι 100% ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής. «Το σκεπτικό ήταν να δημιουργηθεί ένα ραντάρ με μικρή ισχύ, που θα μπορούσε να παρέχει προστασία σε ευαίσθητους ζωτικούς χώρους όπως στα σύνορα και σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις», τόνισε ο κ. Παπασπύρος.

  • Διαβάστε επίσης Ερντογάν: Η «κρυφή» ατζέντα των τουρκικών προκλήσεων
  • Διαβάστε επίσης Νέα πρόκληση: Τουρκικό αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών έκανε υπερπτήση στην κυπριακή ΑΟΖ

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την προστασία υποδομών όπως τα αεροδρόμια, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι τα τελευταία χρόνια το ραντάρ έχει μετεξελιχθεί.

Μετεξελίχθηκε

Αυτό συνέβη λόγω των απειλών των drones που βλέπουμε σε χώρες όπως το Ισραήλ και η Ινδία, εξήγησε ο ταξίαρχος Ε.Α. «Λειτουργεί καλύτερα εντός κατοικημένων περιοχών με κίνηση ανθρώπων και οχημάτων. Κι έτσι μετεξελίχηκε σε ραντάρ που εντοπίζει στόχους χαμηλά ιπτάμενους», συμπλήρωσε.

Το εντυπωσιακό όπως είπε, είναι ότι αποκαλύπτει mini drone σε ύψος 2 – 5 μέτρα πάνω από το έδαφος και έχει ήδη δοκιμαστεί πλήρως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr