Νέο μεγάλο έργο ανακοίνωσε στο πανηγύρι της Χασιάς ο Δήμαρχος Φυλής, Xρήστος Παππούς

Τη γενική ανάπλαση και αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής,  ανακοίνωσε καταχειροκροτούμενος, χθες το βράδυ στην ομιλία του στο πανηγύρι της Χασιάς, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική πλατεία της Φυλής.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο ύψους 9.800.000 εκ. ευρώ που θα μεταμορφώσει την περιοχή “σε Αράχωβα της Αττικής” όπως χαρακτηριστικά είπε ο Χρήστος Παππούς .

Το έργο εγκρίθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης στις 11 Αυγούστου, έχει τίτλο  ο “Παρεμβάσεις Πολυεπίπεδης – Ολοκληρωμένης Αναβάθμισης και Αναζωογόνησης στο Ιστορικό Κέντρο της Δ.Κ. Φυλής”, τη μελέτη συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής και μετά από εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής αναμένεται να εγκριθεί σήμερα σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και “να κάνουμε και αυτό το όραμά μας πράξη” όπως είπε ο Δήμαρχος Φυλής.

Σε όλο το ιστορικό κέντρο θα γίνει ειδική πεζοδρόμηση που θα τονώνει την ιστορικότητα και τον παραδοσιακό χαρακτήρα της Δημοτικής Ενότητας και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την προσέλκυση επισκεπτών.

Ο Χρήστος Παππούς μοιράστηκε με τον κόσμο το προσωπικό του βίωμα.  “Φίλες και φίλοι, έχουμε την ευλογία της Παναγίας” είπε ο Δήμαρχος Φυλής και πρόσθεσε “Θέλω να μοιραστώ απόψε μαζί σας κάτι που συμβαίνει και έχει σημειολογικό χαρακτήρα. Πάντα παραμονές της Παναγίας αυτός ο Δήμος, ο Δήμος Φυλής κερδίζει ένα μεγάλο έργο για τον τόπο” είπε και ανακοίνωσε το έργο ανάπλασης της Δ.Κ. Φυλής.

Ο Δήμαρχος Φυλής αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλες και όλους αναφέρθηκε στη μεγάλη ποιμαντική αξία της Μονής Κλειστών και του Ι.Ν της Κοιμήσεως της Θεοτόκου για την περιοχή και ευχαρίστησε για το έργο τους τον Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα, τον πατέρα Δημήτριο Παναγακόπουλο, την ηγουμένη Μαριάμ και τις μοναχές της Μονής. Τέλος ο Χρήστος Παππούς ευχήθηκε στον κόσμο υγεία ,χαμόγελο και χαρά και δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει να επικεντρώνει τις προσπάθειες του για την βελτίωση των συνθηκών προς όφελος των δημοτών.

Δείτε το βίντεο:

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ (15-08-2022)

Συνδημότισσες και συνδημότες,

φίλες και φίλοι.

Γιορτάζει απόψε η Παναγία μας.  Γιορτάζει απόψε η Μάνα  η δική μας, η Μάνα της Ελλάδος, η Μάνα της Ορθοδοξίας.

Γιορτάζει το Μοναστήρι μας, η ιστορική Μονή Κλειστών που είναι αφιερωμένη, από τον 11ο αιώνα, στην Κοίμηση της. Το μοναστήρι που οι πρόγονοί μας έκτισαν με επιστασία της ίδιας της Παναγίας, απέναντι από την σπηλιά που φανερώθηκε η θαυματουργή Εικόνα της. Το μοναστήρι που δεσπόζει και στηρίζει το Χριστιανισμό στην περιοχή μας.

Γιορτάζει το κόσμημα της πόλης μας, ο ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής. Γιορτάζουμε όμως και όλες και όλοι εμείς, γιατί σήμερα είμαστε χαρούμενοι για τη  γιορτή της Παναγίας.

Γιατί αλήθεια, ποιος δεν έχει επικαλεστεί τη Μεγάλη Μάνα του Χριστιανισμού. Ποιος δεν έχει κάνει το σταυρό του . Ποιος τις ώρες της κρίσης, ποιος τις ώρες του κορωνοϊού  δεν είπε Παναγία μου βοήθησε μας.

Και όλες και όλοι είμαστε απόψε εδώ για να πανηγυρίσουμε τη γιορτή του χωριού μας. Τη γιορτή της Χασιάς, τη γιορτή του ακρογωνιαίου λίθου του Δήμου Φυλής. Της Χασιάς, του Θρασύβουλου, της Χασιάς του Καπετάν Μελέτη , της Χασιάς της Παναγιάς μας, της δικής μας Χασιάς.

Φίλες και φίλοι,

έχουμε την ευλογία της Παναγίας. Κανείς δεν ξεχνάει  τις μεγάλες μορφές που υπηρετούν την Ορθοδοξία σε αυτό τον τόπο. Οφείλω να ευχαριστήσω τον Ιερό Κλήρο, το θεματοφύλακα της θρησκευτικής μας Πίστης και Παράδοσης.

Τον ποιμένα μας Μητροπολίτη Αθηναγόρα. Τον παπά της καρδιάς μας, πατέρα Δημήτριο Παναγακόπουλο και όσους εργάζονται στο πλευρό του για τον Ιερό Ναό και τα παρεκκλήσια μας. Την Ηγουμένη Μαριάμ και τις μοναχές της Μονής Κλειστών που φροντίζουν το Μοναστήρι μας.

Θέλω να μοιραστώ απόψε μαζί σας κάτι που συμβαίνει έχει σημειολογικό χαρακτήρα. Πάντα παραμονές της Παναγίας αυτός ο Δήμος, ο Δήμος Φυλής κερδίζει ένα μεγάλο έργο για τον τόπο.

Είμαι σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω στις φίλες και τους φίλους μου ότι πλέον η συνολική ανάπλαση του κέντρου της Χασιάς είναι γεγονός και η Χασιά θα γίνει η Αράχωβα της Αττικής.

Όλοι οι συνεργάτες μου επέστρεψαν από τις θερινές διακοπές τους και είναι στις θέσεις τους, επιστράτευσα το επιτελείο μου  ώστε αύριο να καταθέσουμε τα έγγραφα που είναι απαραίτητα στο Ταμείο Ανάκαμψης που χρηματοδοτεί το μεγάλο αυτό έργο, το οποίο θέλουμε να ξεκινήσει γρήγορα  και  να κάνουμε και αυτό το όραμά μας πράξη.

Φίλες και φίλοι,

απόψε αυτή η πλατεία είναι γεμάτη και εύχομαι να είναι πάντα γεμάτη και εσείς οι δημότες να είστε πάντα με χαμόγελο και πάντα με χαρές.

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους. Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες. Χρόνια πολλά στο  χωριό μας. Χρόνια πολλά στο Δήμο μας. Χρόνια  πολλά στην Ελλάδα μας. Κι η Παναγιά να είναι πάντα κοντά μας.

Να είστε όλες και όλοι καλά και καλή διασκέδαση.

Προηγούμενο άρθροΜέλι: Ουκρανία και Κίνα οι κύριες χώρες εισαγωγής στην ΕΕ
Επόμενο άρθροΚύθηρα: Στους 71 ανέρχεται ο αριθμός των προσφύγων στο τρίτο σκάφος – Ανάμεσά τους 12 παιδιά