Ο Ιβάν μίλησε στον Σκάϊ και περιέγραψε τις τραγικές ώρες που πέρασε μόνος και αβοήθητος, δίνοντας μάχη με τα κύματα στη Χαλκιδική

Ο Ιβάν βγήκε νικητής μετά από 20 ώρες στη θάλασσα μόνος και αβοήθητος

Συγκλονίζει η αφήγηση του Ιβάν από τη Βόρεια Μακεδονία έναν μήνα μετά τον εφιάλτη που έζησε, όταν τα ρεύματα τον μετέφεραν από την παραλία Μύτη στο Ποσείδι Χαλκιδικής, όπου γιόρταζε τα γενέθλιά του, 15 ναυτικά μίλια νότια της Κασσάνδρας,

«Τη δεύτερη μέρα, όταν έβλεπα ότι όλοι έψαχναν στις γύρω περιοχές. Τότε κατάλαβα ότι μάλλον δε θα με βρουν», αναφέρει περιγράφοντας το τι πέρασε και τι σκεφτόταν εκείνες τις δύσκολες ώρες..

«Ήταν απογοητευτικό. Ήταν 20 σχεδόν 21 ώρες», συμπλήρωσε.

Ο Ιβάν βγήκε νικητής μετά από 20 ώρες στη θάλασσα μόνος και αβοήθητος.

Ήταν το χειρότερο δώρο γενεθλίων, περιγράφει. Ένα δώρο γενεθλίων όμως που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Έναν μήνα μετά, ο ίδιος μίλησε στον ΣΚΑΪ όπου περιέγραψε το χρονικό του τρόμου, όταν τα ρεύματα τον μετέφεραν από την παραλία Μύτη στο Ποσείδι Χαλκιδικής όπου γιόρταζε τα γενέθλιά του… 15 ναυτικά μίλια νότια της Κασσάνδρας.

Αντίπαλός του το κρύο και το σκοτάδι. Ο Ιβάν περιέγραψε με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο την «οσμή του θανάτου» που νιώθει κανείς όταν είναι αγνοούμενος κατά τη διάρκεια της νύχτας χωρίς καμία ελπίδα διάσωσης.

«Είναι απλά όπως όλα τα άλλα συναισθήματα, απλά δέχεσαι τη μοίρα σου, κάνεις ότι μπορείς και συγκεντρώνεσαι στην επιβίωσή σου».

Όλα αυτά μέχρι μια μπάλα να του αλλάξει τη μοίρα.

«Ναι βρήκα μια μικρή μπάλα, μια παιδική μπάλα τη δεύτερη μέρα ήταν μόνο λίγες ώρες μετά την ανατολή».

Η παιδική μπάλα αν και ξεφουσκωμένη όπως λέει ήταν το σωσίβιο που τον κράτησε στη ζωή.

Προηγούμενο άρθροΒαρύς ρωσικός χειμώνας και στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΕλληνοτουρκικά: Απειλή Ακάρ για το Καστελόριζο -«Αν θέλει ο Θεός, θα έρθουμε»