Άμεση πρόσβαση στα Προγράμματα της Περιφέρειας Αττικής για αντιπλημμυρικά έργα ζήτησε ο Χρήστος Παππούς  για το νέο ΕΣΠΑ

Στο Workshops για το νέο ΕΣΠΑ και την πορεία υλοποίησης των υφιστάμενων έργων από την Περιφέρεια Αττικής, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιουλίου  στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Ο Δήμαρχος Φυλής στην ομιλία του εξέφρασε τον προβληματισμό του για την έλλειψη των πόρων που απαιτούνται ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της Δυτικής Αττικής. « Η  Δυτική Αττική έχει πολλές πληγές και πρέπει οι άνθρωποι που ζουν στην περιοχή να ανταμειφθούν για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην υπόλοιπη Αττική. Δεν θα πω ότι είμαστε η πίσω αυλή της Αττικής. Είμαστε ο χώρος, όμως που κάποιοι πριν από εμάς επέλεξαν να γίνουν τα εργοστάσια, επέλεξαν πριν από εμάς να γίνει η αποκομιδή των απορριμάτων, επέλεξαν πριν από εμάς να γίνουν άλλες δράσεις προς όφελος της υπόλοιπης Αττικής» είπε ο Χρήστος Παππούς ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει κανένα παράπονο ούτε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας ούτε από το Γιώργο Πατούλη με τον οποίο έχουν χτίσει σχέσεις φιλίας και καλής συνεργασίας από το 2007.

«Πρέπει να αγωνιστούμε για να βρούμε τους πόρους είτε σε εθνικό, είτε σε ευρωπαϊκό  επίπεδο. Η Δυτική Αττική αντιμετωπίζει πλημμυρικά φαινόμενα. Θέλουμε άμεση πρόσβαση στα προγράμματα της Περιφέρειας στα αντιπλημμυρικά έργα» τόνισε ο Χρήστος Παππούς διευκρινίζοντας πως και επί θητείας Πατούλη και επί θητείας Δούρου έγινε ένα μεγάλο κομμάτι αντιπλημμυρικών έργων αλλά αυτό δεν αρκεί για να καλυφθεί πλήρως ο Δήμος .

Τέλος ο Χρήστος Παππούς ζήτησε να υπογραφεί σύντομα η προγραμματική σύμβαση για την αναμόρφωση στις αυλές 46 σχολείων, συνεχάρη τους συνεργάτες του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη για την αποτελεσματικότητά τους υπογραμμίζοντας πώς «κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να εκτελεστούν οι εντολές του Περιφερειάρχη» και ευχαρίστησε τον Γιώργο Πατούλη και τη Διοίκησή του αλλά  τη Ρένα Δούρου για τη στήριξη τους στην αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου.

Δείτε την ομιλία του Δημάρχου Φυλής:

«Με σχέδιο, όραμα και με πόρους του ΕΣΠΑ δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να γυρίσει οριστικά σελίδα η Δυτική Αττική η οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι η πίσω αυλή της Αττικής» δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης και δεσμεύτηκε «εμείς σε αυτή την αδικία θα βάλουμε οριστικά τέλος».

Σε αυτό το πλαίσιο επαναβεβαίωσε το κλείσιμο της χωματερής στη Φυλή με ορίζοντα το 2025, ανακοίνωσε την εκκίνηση του αντιπλημμυρικού έργου  στην ανατολική λεκάνη των Άνω Λιοσίων και τέλος αναφέρθηκε στη σύνταξη της μελέτης για το έργο ευρεία παράκαμψη του τρίτου τμήματος της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω που θα διέρχεται από τους Δήμους Φυλής κι Αχαρνών.

  Στην Ημερίδα,  από πλευράς Δήμου Φυλής συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας και οι ειδικοί συνεργάτες του Δημάρχου Γιάννης Λιάκος και Μαρίνα Νικολοπούλου.

Έργα Δήμου Φυλής στο Workshops:

Προηγούμενο άρθροΛέσβος: «Είχε σχέση με την 14χρονη και δεν έγινε τίποτα χωρίς τη συναίνεση της» λέει ο δικηγόρος του αστυνομικού
Επόμενο άρθροΣέριφο: Εντοπίστηκαν οι δύο άνδρες που κατήγγειλε 23χρονη για βιασμό – Τι είπαν