18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Πυροσβεστική: 141 πυρκαγιές σε ένα τριήμερο

Για ένα ακόμη καλοκαίρι οι πυροσβέστες της χώρας έρχονται αντιμέτωποι με δεκάδες πύρινα μέτωπα.

Το τελευταίο τριήμερο κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν 141 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια. Μόλις το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν συνολικά 53 πυρκαγιές.

  • Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιές: Ο «μαρμαρωμένος» λαγός μπροστά στις φλόγες – Φωτογραφία «καθρέφτης» της εποχής μας

Τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο

Το σύνολο των πυρκαγιών αντιμετωπίστηκε με την άμεση ανταπόκριση του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης και οι περισσότερες τέθηκαν υπό έλεγχο σε πρώτο χρόνο με την επέμβαση των επίγειων και των εναέριων δυνάμεων.

Τα κυριότερα μέτωπα εκδηλώθηκαν στο Ακριτοχώρι Μεσσηνίας (Κορώνη), στη Φαιστό Ηρακλείου, στο χωριό Σαγιάδα Θεσπρωτίας, στα Άνω Λιόσια Αττικής, στο Σοφικό Κορινθίας, στην Τσακατούρα Γρεβενών και στη Βρυσούλα Πρέβεζας.

Από αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη οι εξής πυρκαγιές, στη Δαδιά Έβρου, στο Σταυρό Λέσβου, και τα Κρέστενα στην Ηλεία.

Στη Δαδιά λειτούργησαν οι αντιπυρικές ζώνες

Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση, το βόρειο τμήμα της φωτιάς, προς το χωριό και τις εγκαταστάσεις της Μονάδας, εξελίσσεται καλά, καθώς εκτιμάται ότι λειτούργησε αποτελεσματικά η αντιπυρική ζώνη και η διαπλάτυνσή της.

Το βορειοανατολικό τμήμα της φωτιάς, προς τη Μονή και το δασικό φυτώριο, επίσης έχει καλύτερη εικόνα, καθώς λειτούργησε πολύ καλά η ζώνη που ανοίχτηκε από τις δυνάμεις (υλοτόμους και πυροσβέστες) περιμετρικά της Μονής.

  • Διαβάστε επίσης: Αγγλία: Πώς ένας αγρότης σταμάτησε μόνος του πύρινη λαίλαπα

Το βάρος δίνεται στο νοτιοδυτικό και δυτικό τμήμα, ώστε να εξασφαλιστεί η αποικία του μαυρογύπα.

Δουλεύουν από χθες οι υλοτόμοι του Δασαρχείου, προσπαθώντας να δημιουργήσουν 2 αντιπυρικές ζώνες, ώστε να τοποθετηθούν και επίγειες δυνάμεις ως γραμμή άμυνας μαζί με τα εναέρια μέσα. Η εξέλιξη της φωτιάς σε αυτά τα δύο μέτωπα είναι αργή. Αισιοδοξία φέρνει και το γεγονός ότι στην περιοχή του Έβρου άλλαξε ο καιρός και έπιασε βροχή…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr