20.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χρηματοδότηση 3,5 εκατ. Ευρώ για δρόμους και πεζοδρόμια ζητεί ο Δ. Λυκόβρυσης Πεύκης

Αίτηση χρηματοδότησης για έργα οδοποιίας και πεζοδρομίων 3,5 εκατομμυρίων υποβλήθηκε από τον Δήμο σε Πρόγραμμα του Υπουργείο Εσωτερικών”

Αίτηση χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας»  του Υπουργείου Εσωτερικών, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης υπέβαλε ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης. Η αίτηση  που συνοδεύεται από ολοκληρωμένη μελέτη, η οποία εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αφορά στο έργο  «Βελτίωση οδικής ασφάλειας σε περιοχές του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης» προϋπολογισμού 3.500.000,00€. Αυτό είναι το μέγιστο ποσό που μπορούσε να αιτηθεί ο Δήμος με βάση την πληθυσμιακή κατηγορία, στην οποία εντάσσεται.

          Το έργο αφορά σε εργασίες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας και ανακατασκευής των πεζοδρομίων στις δύο δημοτικές ενότητες του Δήμου, προκειμένου να καταστεί ασφαλέστερη η κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά και η προσπέλαση των πεζών και ιδίως των ατόμων με αναπηρία.

          Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Διεκδικούμε κάθε διαθέσιμη πηγή χρηματοδότησης προκειμένου να υλοποιήσουμε σημαντικά έργα στις δύο δημοτικές μας ενότητες. Και μάλιστα στοχεύουμε στο υψηλότερο δυνατό ποσό χρηματοδότησης. Αυτό πράξαμε και με το Πρόγραμμα Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας του Υπουργείο Εσωτερικών από το οποίο αιτούμαστε 3,5 εκατομμύρια ευρώ με βάση την ολοκληρωμένη μελέτη της Τεχνικής μας Υπηρεσίας. Με τη χρηματοδότηση, που διεκδικούμε από το Ταμείο Ανάκαμψης σχεδιάζουμε να βελτιώσουμε το οδόστρωμα και τα πεζοδρόμια σε πολυσύχναστα σημεία του Δήμου μας, έτσι ώστε να επιτύχουμε  την ασφαλή κίνηση των πεζών και των οχημάτων.».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr