33.7 C
Athens
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

OT FORUM 2 – Chris Fabian: Συνδεσιμότητα σχολείων και μαθητών για την ισότητα στη μόρφωση

Η παγκόσμια οικονομική κρίση κατέδειξε πόσο σημαντική είναι η ψηφιακή τεχνολογία για την επιβίωση των ανθρώπων. Πόσο σημαντική είναι για τη συνέχιση βασικών λειτουργιών των ανθρώπινων κοινωνιών κάτω από συνθήκες πρωτόγνωρων, για πολλές γενιές, απαγορεύσεων των μετακινήσεων και των διαπροσωπικών επαφών. Όσοι έχουν έστω και μια μακρινή και εξ αντανακλάσεως και συμπτωματική σχέση με τον κόσμο της εκπαίδευσης – μιλάμε για γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, θείες μαθητών και φοιτητών ή και για συζύγους εκπαιδευτικών – είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν τη σημασία της ψηφιακής τεχνολογίας και για τη συνέχιση της «διαδικασίας της μάθησης» (ως λειτουργήματος θεωρουμένης). Έστω και με εκπτώσεις και με συμβιβασμούς σε ό,τι αφορά την ποιότητα και την πληρότητά της.

Στο OT FORUM 2, που εστιάζει θεματικά στις νέες τεχνολογίες και στις εφαρμογές τους, ο συνιδρυτής του προγράμματος Giga της UNICEF Κρις Φάμπιαν ανέλυσε το αυταπόδεικτο κατά τη διετία της πανδημίας: τη σημασία που έχει η πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες και στο Διαδίκτυο για τα παιδιά όλου του κόσμου, προκειμένου να αποκτήσουν καλύτερη μόρφωση και να εφοδιαστούν με δεξιότητες που αποτελούν όρο «sine qua non» για να ζήσουν, να προκόψουν και να ευημερήσουν στις κοινωνίες του 21ου αιώνα.

«Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να συνδεθούν online έχουν ένα μεγάλο μειονέκτημα», τόνισε ο Κρις Φάμπιαν. Και μιλάμε για τον μισό πληθυσμό της γης: 3,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Πρόκειται για στοιχεία βάσει μετρήσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Αλλά η πρωτοβουλία Giga, που ξεκίνησε το 2019 από τη UNICEF και τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU) με την συνεργατική αρωγή της σουηδικής πολυεθνικής εταιρείας δικτύωσης και τηλεπικοινωνιών Ericsson, έχει θέσει στόχους. Ο κεντρικός είναι να συνδέσει «κάθε σχολείο στον πλανήτη με το Διαδίκτυο έως το έτος 2030 και κάθε νέο άτομο με την πληροφόρηση, τις ευκαιρίες και τις επιλογές».

Ευκαιρίες ζωής στους μαθητές

Όλα για την Giga ξεκινούν από τη «χαρτογράφηση» των σχολείων. Μια διαδικασία κομβική καθώς συμβάλλει στην κατανόηση της κλίμακας των επενδύσεων, των ενεργειών και των συνεργασιών που απαιτούνται για να γεφυρωθεί το ψηφιακό χάσμα και να παρασχεθεί σε όλα τα παιδιά σχολικής ηλικίας σε όλο τον κόσμο πρόσβαση στην ψηφιακή μάθηση. Διότι η Giga προϋποθέτει ότι η σύνδεση των σχολείων με το Διαδίκτυο είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αποκτήσουν οι μαθητές περισσότερες «ευκαιρίες ζωής».

Μέσω της σχολικής διασύνδεσης τα παιδιά έχουν πρόσβαση σε μια ευρύτερη δεξαμενή πληροφοριών. Αποκτούν τη δυνατότητα να βελτιώσουν το επίπεδο εκπαίδευσης που λαμβάνουν. Η βελτίωση της μάθησης και της κατανόησης της τεχνολογίας που προκύπτει από μια εκπαίδευση μέσω Διαδικτύου είναι ένας ζωτικής σημασίας παράγοντας για τη βελτίωση της ψηφιακής γνώσης των λαών και το κλείσιμο του ψηφιακού χάσματος μεταξύ γεωγραφικών περιοχών – μεταξύ χωρών αλλά και μεταξύ επαρχιών στην ίδια χώρα.

Ψηφιακή συμπερίληψη και ανισότητες

Ένα ψηφιακώς εγγράμματο εργατικό δυναμικό αναπτύσσει καινοτομίες και πρωτοποριακές ιδέες δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας σε μια εθνική οικονομία. Έκθεση της Economist Intelligence Unit (EIU) με τίτλο «Connecting Learners: Narrowing the Educational Divide», που εκπονήθηκε με την υποστήριξη της UNICEF, διαπίστωσε ότι τα κράτη με χαμηλή ευρυζωνική συνδεσιμότητα έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν έως και 20% το ΑΕΠ τους απλώς και μόνο συνδέοντας τα σχολεία στο Διαδίκτυο!

Η συνδεσιμότητα μπορεί να φέρει κοντά τη μία στην άλλη απομακρυσμένες περιοχές και χώρες. Η ψηφιακή συμπερίληψη εκτινάσσει την ανάπτυξη, μειώνει την φτώχεια και δημιουργεί ευκαιρίες ζωής για λαούς και έθνη ολόκληρα. Διότι, όπως τόνισε και στο Forum του ΟΤ ο Κρις Φάμπιαν, «ζούμε σε έναν άδικο κόσμο, γεμάτο ανισότητες». Αλλά «ένα παιδί που έχει πρόσβαση σε υπολογιστή και στο Διαδίκτυο έχει πρόσβαση στο δάσκαλο και στη μόρφωση».

Ασφαλώς, όπως φάνηκε και με την πρόσφατη εμπειρία της τηλεκπαίδευσης, η φυσική παρουσία των μαθητών στην αίθουσα των μαθημάτων και η φυσική επαφή με τον καθηγητή δεν αντικαθίστανται από κανένα πρόγραμμα τηλεδιασκέψεων. Πόσω μάλλον η παρουσία των φοιτητών στις αίθουσες των εργαστηρίων.

Όμως, αν για τους μαθητές και τους φοιτητές των πλούσιων χωρών η συνδεσιμότητα είναι δεδομένη και μερικές φορές και αντι-εκπαιδευτική (εθισμός στις οθόνες, αποσπασματική πληροφόρηση, δυσκολία στη συγκέντρωση για την ανάγνωση βιβλίων και μεγάλων κειμένων), για τα παιδιά των φτωχών χωρών και των απομονωμένων γεωγραφικών περιοχών η δυνατότητα ψηφιακής επαφής με τον υπόλοιπο κόσμο έχει κεφαλαιώδη, ζωτική σημασία για το μέλλον τους.

Ένας ακτιβιστής με όραμα

Είναι άραγε ρεαλιστική η προσέγγιση του Κρις Φάμπιαν; Αν κάποιος δίχως αναστολές επιχειρούσε να «εμπορευματικοποιήσει» το όλο ζήτημα, θα παρατηρούσε ότι η ψηφιακή επι-μόρφωση της μαύρης Αφρικής, για παράδειγμα, όπως και πολλών φτωχών ασιατικών χωρών, θα προσέθετε τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο συνειδητοποιημένους και φανατικούς (καθότι νεοφώτιστοι) καταναλωτές των ελκυστικότερων και δημοφιλέστερων προϊόντων της Δύσης, ψηφιακών και φυσικών.

Αλλά η πραγματικότητα μάλλον είναι διαφορετική: είναι μεγαλύτερο το συμφέρον για παράταση – έως και για διαιώνιση – του ψηφιακού σκοταδισμού στις λεγόμενες «αναπτυσσόμενες χώρες» (πρώην Τρίτο Κόσμο), στο μέτρο που έτσι διευκολύνεται το ξεπούλημα του φυσικού πλούτου των χωρών αυτών (οι σπάνιες γαίες για παράδειγμα) από τους διεφθαρμένους κυβερνήτες τους.

Αλλά σε κάθε περίπτωση και σε πείσμα των πιο σκοτεινών συμφερόντων, ακόμα κι αυτοί που μοιάζουν να κυνηγούν ανεμόμυλους σπρώχνουν τον κόσμο – και την Ιστορία των ανθρώπων – μπροστά προς το μέλλον. Και ο Κρις Φάμπιαν είναι ένας εξ αυτών. Ένας άνθρωπος που οραματίζεται τη νέα γενιά «στην οθόνη σκυμμένη, θεϊκά δεμένη με την οικουμένη», όπως θα έλεγε ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Πηγή: OT

googletag.cmd.push(function() {
googletag.display(‘300x250_middle’)
})
Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Επώνυμη καταγγελία απόφοιτης του Αρσακείου για τα αδέρφια Λιγνάδη

(function() {
var audio = document.getElementById(‘articleAudioPlayer’),
buttons = document.querySelectorAll(‘.playPauseButton’),
b = 0;
for (b; b < buttons.length; b++) {
var button = buttons[b];
button.parentElement.setAttribute('style', '');
button.addEventListener('click', function(e) {
var icon = this.querySelector('i');
e.preventDefault();
if (audio.paused) {
audio.play();
icon.setAttribute('class', 'grey-c fa fa-stop');
} else {
audio.pause();
icon.setAttribute('class', 'grey-c fa fa-headphones');
}
});
}
})();

30/06/2022 09:38

Κοροναϊός: Έκτακτη ενημέρωση για τον εμβολιασμό από Θεοδωρίδου – Θεμιστοκλέους το απόγευμα

30/06/2022 09:35

Όλα τα σενάρια για την εθνική ομάδα μπάσκετ και το νέο όμιλο για το Παγκόσμιο του 2023

30/06/2022 09:33

ΗΠΑ: Δολοφόνησαν μητέρα με σφαίρα στο κεφάλι ενώ ήταν βόλτα με το μωρό της

30/06/2022 09:31

Survivor: «Λύγισαν» οι παίκτες στο συμβούλιο του νησιού – Γιατί ξέσπασαν σε κλάματα

30/06/2022 09:24

OT FORUM 2: OT Forum Meta-Living winds down after looking at what the future has in store

30/06/2022 09:14

Ιστιοπλοΐα: Πέθανε στα 36 του χρόνια ο πρωταθλητής Στράτος Κοσμόγλου

30/06/2022 09:14

Θεσσαλονίκη: «Ξεπέρασα τα όρια» είχε πει στην απολογία του ο τράπερ που συνελήφθη για τον βιασμό 16χρονης

Διαβάστε περισσότερα
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

όρους της πολιτικής προστασίας δεδομένων

document.querySelector(‘#checkterms’).addEventListener(‘change’, function(e){
if(e.target.checked){
document.querySelector(‘input[name=”subscribe”]’).disabled = false;
} else {
document.querySelector(‘input[name=”subscribe”]’).disabled = true;
}
}) ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Η Σίφνος στο διάβα των αιώνων
The Experts Way

Η Σίφνος στο διάβα των αιώνων

Η αρχαία Σίφνος γνώρισε περίοδο ακμής χάρη στην έντονη μεταλλευτική δραστηριότητα (χρυσωρυχεία και αργυρωρυχεία), αλλά και την κεραμική παραγωγή της

Θανάτωση χιμπατζή: Το να ζει σε πάρκο είναι σαν να ζει ένας άνθρωπος σε ασανσέρ
MUST READ

Θανάτωση χιμπατζή: Το να ζει σε πάρκο είναι σαν να ζει ένας άνθρωπος σε ασανσέρ

Ντράγκι: Εγκατέλειψε εσπευσμένα τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και έφυγε για Ιταλία – Ποιος είναι ο λόγος
Κόσμος

Ντράγκι: Γιατί έφυγε εσπευσμένα από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Εσπευσμένα εγκατέλειψε τη Σύνοδο Κουρυφής του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι και αναχώρησε για την Ιταλία καθώς έχουν ξεσπάσει πολιτικές εντάσεις…

Οι ανησυχίες Μητσοτάκη και το γράφε-σβήνε στο δρόμο για τις κάλπες
MUST READ

Οι ανησυχίες Μητσοτάκη και το γράφε-σβήνε στο δρόμο για τις κάλπες

Θεσσαλονίκη: «Ξεπέρασα τα όρια» είχε πει στην απολογία του ο τράπερ που συνελήφθη για τον βιασμό 16χρονης
Ελλάδα

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο τράπερ που συνελήφθη για τον βιασμό 16χρονης

Ο 27χρονος τράπερ συνελήφθη για τον βιασμό της 16χρονης στον Λαγκαδά – Είχε απασχολήσει και στο παρελθόν γυρνώντας βιντεοκλίπ εν μέσω lockdown

Όμικρον 5: Αντιμέτωποι με την χειρότερη υποπαραλλαγή - Οι τρεις λόγοι που τρομάζουν οι επιστήμονες
MUST READ

Όμικρον 5: Αντιμέτωποι με την χειρότερη υποπαραλλαγή – Οι τρεις λόγοι που τρομάζουν οι επιστήμονες

Τα απόρρητα έγγραφα για την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών
Πολιτική

Τα απόρρητα έγγραφα για την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών

Από το 1957 η Αγκυρα κινήθηκε εντός του ΝΑΤΟ για να προωθήσει τις θέσεις της με πρώτο «θύμα» τη Λέρο – Πώς άνοιξε ο δρόμος για τις «Οδηγίες Λουνς» και την «απονεύρωση» της Λήμνου και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου

Κόντρα στις ΗΠΑ για την πρόκριση στα ημιτελικά η Ελλάδα
MUST READ

Κόντρα στις ΗΠΑ για την πρόκριση στα ημιτελικά η Ελλάδα

Αλέξης Κούγιας: «Ποινικό αδίκημα η θανάτωση του χιμπατζή»

MEGA
IN TV

Αλέξης Κούγιας: «Ποινικό αδίκημα η θανάτωση του χιμπατζή»

Κτηνίατρος ανέφερε ότι όταν ένα άγριο ζώο δραπετεύσει από ζωολογικό κήπο η ύψιστη προτεραιότητα είναι να προφυλαχτεί η ανθρώπινη ζωή

Frozen yogurt μπανάνα για υγιές έντερο
MUST READ

Frozen yogurt μπανάνα για υγιές έντερο

Πάτρα: «Η Πισπιρίγκου θεωρεί ότι έχει ήδη καταδικαστεί» – Τι λέει ο δικηγόρος της για τη νέα κατάθεση

Video
Ελλάδα

«Η Πισπιρίγκου θεωρεί ότι έχει ήδη καταδικαστεί» – Τι λέει ο δικηγόρος της για τη νέα κατάθεση

Σχετικά με τις συνεντεύξεις που έδινε η 33χρονη, ο κος Παπαδόπουλος δήλωσε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν είχε καταλάβει έγκαιρα τις συνέπειες που μπορεί να έχει η δημοσιότητα

Δεν θα πιστεύετε πόσο συχνά αλλάζουν smartphone οι Έλληνες
MUST READ

Δεν θα πιστεύετε πόσο συχνά αλλάζουν smartphone οι Έλληνες

Πρόσφατα Άρθρα OT FORUM

Με γνώση από το μέλλον και λύσεις για να είναι φωτεινό – Ολοκληρώθηκε το OT Forum Meta-Living

Video
OT FORUM

Με γνώση από το μέλλον και λύσεις για να είναι φωτεινό – Ολοκληρώθηκε το OT Forum Meta-Living

Το μέλλον που είναι ήδη εδώ φώτισε το δεύτερο ΟΤ Forum Meta – Living και η τεράστια επιτυχία του με μεγάλη συμμετοχή του κοινού αποδεικνύει την ανάγκη για ουσιαστικό διάλογο, ώστε οι πολίτες να γίνουν κοινωνοί των αλλαγών, των προκλήσεων και της γνώσης, προκειμένου η επόμενη μέρα να σχεδιαστεί σωστά και να είναι καλύτερη.

OT FORUM 2 – Aνακύκλωση: Πολλαπλά οφέλη από τη σωστή διαχείριση απορριμμάτων

Video
OT FORUM

Η ανακύκλωση στο OT FORUM – Πολλαπλά οφέλη από τη σωστή διαχείριση απορριμμάτων

Για τον τρόπο που συνδέονται οι νέες τεχνολογίες με τη διαχείριση απορριμμάτων μίλησαν οι Βασίλειος Καρατσώλης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της VKC, και Θανάσης Κατρής, διευθύνων σύμβουλος της WATT A.E.

OT FORUM 2 – Έξυπνες πόλεις, 3D printing και δεοντολογία της τεχνολογίας: Οι τελευταίες τάσεις

Video
OT FORUM

Έξυπνες πόλεις, 3D printing και δεοντολογία της τεχνολογίας στο OT FORUM: Οι τελευταίες τάσεις

Οι δυνατότητες, οι προοπτικές αλλά και ο προβληματισμός για τις ηθικές παραμέτρους των τεχνολογικών εξελίξεων

OT FORUM – Ροδιανός Αντωνακόπουλος: Ο αυτοκινητόδρομος του μέλλοντος θα είναι μια μονάδα παραγωγής πράσινης ενέργειας
OT FORUM

Ροδιανός Αντωνακόπουλος στο OT FORUM: Πώς θα είναι ο αυτοκινητόδρομος του μέλλοντος

Οι βασικές οδικές αρτηρίες συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη και προσφέρουν δυνατότητες για βιώσιμες πρακτικές, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Νέα Οδός» & «Κεντρική Οδός»

OT FORUM – Κυριάκος Κοφινάς: Στοχεύουμε στην πράσινη ηλεκτροκίνηση
OT FORUM

Ο Κυριάκος Κοφινάς στο ΟΤ FORUM – Στοχεύουμε στην πράσινη ηλεκτροκίνηση

Ο γενικός διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ μίλησε για τη στρατηγική της ΔΕΗ Blue και τη στόχευση στη χρήση πράσινης ενέργειας

OT FORUM – Σταμάτης Μαλέλης: Κοσμογονικές οι αλλαγές στην τηλεόραση – Η τεχνολογία να υπηρετεί τον άνθρωπο

Video
OT FORUM

Σταμάτης Μαλέλης στο OT Forum: Κοσμογονικές οι αλλαγές στην τηλεόραση – Η τεχνολογία να υπηρετεί τον άνθρωπο

Ο Σταμάτης Μαλέλης μίλησε στο OT Forum για τις «κοσμογονικές αλλαγές» που έχουν υπάρξει στην τηλεόραση τα τελευταία δέκα χρόνια, ενώ επισήμανε και τους κινδύνους από την αλόγιστη χρήση της τεχνολογίας.

OT FORUM – Ορέστης Ομράν: «Πολλά ακόμη πρέπει να γίνουν» για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης

Video
OT FORUM

Ο Ορέστης Ομράν στο OT FORUM: «Πολλά ακόμη πρέπει να γίνουν» για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης

Για το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την ηλεκτροκίνηση μίλησε μεταξύ άλλων ο κ. Ομράν

OT FORUM – Yuval Rooz: Η τεχνολογία βελτιώνει τη ζωή μας, δεν την υποκαθιστά

Video
OT FORUM

Yuval Rooz στο ΟΤ FORUM: Η τεχνολογία βελτιώνει τη ζωή μας, δεν την υποκαθιστά

Ο Yuval Rooz, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Digital Asset, αναλύει θέματα που άπτονται του metaverse ειδικά σε επίπεδο προστασίας προσωπικών δεδομένων, συσκευών wearable αλλά και κοινωνικών σχέσεων

OT FORUM 2 – Καλογιάννης: Το «Ήρων ΕΝ.Α» προσφέρει πρόσβαση σε ηλιακή ενέργεια χωρίς πάνελ στην ταράτσα

Video
OT FORUM

Καλογιάννης στο OT FORUM: Το «ΗΡΩΝ ΕΝ.Α» προσφέρει πρόσβαση σε ηλιακή ενέργεια χωρίς πάνελ στην ταράτσα

Οι εκπτώσεις στους λογαριασμούς που προκύπτουν μέσω του προγράμματος

OT FORUM: Πεδίο διαλόγου και όχι αντιπαράθεσης η ψηφιακή εποχή, σημειώνουν Παπαθανάσης και Κατρίνης

video
OT FORUM

Παπαθανάσης – Κατρίνης στο OT FORUM: Πεδίο διαλόγου η ψηφιακή εποχή

Κυβέρνηση και κόμματα έχουν το δικό τους όραμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις προοπτικές της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοροναϊός: «Μέτρα πριν γίνει τσουνάμι το 6ο κύμα» ζητούν οι επιστήμονες
Ελλάδα

Κοροναϊός: «Μέτρα πριν γίνει τσουνάμι το 6ο κύμα» ζητούν οι επιστήμονες

Βρετανία: Αποδεσμεύει στρατιωτική βοήθεια επιπλέον 1 δισεκ. λιρών για την Ουκρανία
Κόσμος

Βρετανία: Αποδεσμεύει στρατιωτική βοήθεια επιπλέον 1 δισεκ. λιρών για την Ουκρανία

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Η επόμενη ημέρα στα ελληνοτουρκικά – Η στάση του Ερντογάν και τα μηνύματα Μπάιντεν
Πολιτική

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Η επόμενη ημέρα στα ελληνοτουρκικά – Η στάση του Ερντογάν και τα μηνύματα Μπάιντεν

Η εκδίκηση της εργασίας – Πώς οι εργαζόμενοι επαναστατούν
Διεθνής Οικονομία

Η εκδίκηση της εργασίας – Πώς οι εργαζόμενοι επαναστατούν

Ελλάδα – Μεγάλη Βρετανία: Ψάχνει το βήμα πρόκρισης στο ντεμπούτο του Ιτούδη
Μπάσκετ

Ελλάδα – Μεγάλη Βρετανία: Ψάχνει το βήμα πρόκρισης στο ντεμπούτο του Ιτούδη

Το γελαστό παιδί
Άποψη

Το γελαστό παιδί

Skoda Octavia: Στοχευμένες βελτιώσεις εφ΄όλης της ύλης
Αυτοκίνητο

Skoda Octavia: Στοχευμένες βελτιώσεις εφ΄όλης της ύλης

ΕΟΠΥΥ: Κριτήρια ποιότητας για τις τιμές στις τομογραφίες
Υγεία

ΕΟΠΥΥ: Κριτήρια ποιότητας για τις τιμές στις τομογραφίες

Ντελιβεράς, καμαριέρα, πυροσβέστης, ναυτικός: Τα νέα πρόσωπα της γαλλικής Βουλής
Stories

Ντελιβεράς, καμαριέρα, πυροσβέστης, ναυτικός: Τα νέα πρόσωπα της γαλλικής Βουλής

Μάνος Δασκαλάκης: Το πόρισμα της ψυχολόγου για τον πατέρα – «Φανερή η σύγχυση ορίων ποιος είναι ο ενήλικας και ποιος το παιδί»
Ελλάδα

Μάνος Δασκαλάκης: Το πόρισμα της ψυχολόγου για τον πατέρα – «Φανερή η σύγχυση ορίων ποιος είναι ο ενήλικας και ποιος το παιδί»

Μονεμβασιά: Ένα μαγευτικό ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο
Ιδέες για ταξίδια

Μονεμβασιά: Ένα μαγευτικό ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο

Ιωάννα Παππά στο in: «Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τα προσωπικά σου όρια, να μην φοβάσαι να ορθώσεις ανάστημα»
Interviews

Ιωάννα Παππά στο in: «Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τα προσωπικά σου όρια, να μην φοβάσαι να ορθώσεις ανάστημα»

29 Ιουνίου: Η Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου
Stories

29 Ιουνίου: Η Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

5 σημεία του σώματος που δεν καθαρίζουμε καλά όταν κάνουμε μπάνιο
Viral

5 σημεία του σώματος που δεν καθαρίζουμε καλά όταν κάνουμε μπάνιο

Μονεμβασιά: Ένα μαγευτικό ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο
Ιδέες για ταξίδια

Μονεμβασιά: Ένα μαγευτικό ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο

Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: «Σταθερότητα στο Αιγαίο»
Media

Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: «Σταθερότητα στο Αιγαίο»

ΟΦΕΤ: Καθαρισμός της θάλασσας της Πάρου από την «πράσινη» ομάδα του Ομίλου
Τα Νέα της Αγοράς

ΟΦΕΤ: Καθαρισμός της θάλασσας της Πάρου από την «πράσινη» ομάδα του Ομίλου

if( /Android/i.test(navigator.userAgent) ) {
document.getElementById(“textlink”).innerHTML = “

Το in.gr και στο κινητό σου! Κατέβασε το app για Android από το Play Store


}
else if ( /iPad|iPhone|iPod/i.test(navigator.userAgent) ) {
document.getElementById(“textlink”).innerHTML = “

Το in.gr και στο κινητό σου! Κατέβασε το app για iOS από το Apple Store

“;
}

latestbutton

function goBack() {
window.history.back();
}

Κοινοποίηση: OT FORUM 2 – Chris Fabian: Συνδεσιμότητα σχολείων και μαθητών για την ισότητα στη μόρφωση

const shareButton = document.querySelector(‘.share-button’);
const shareDialog = document.querySelector(‘.share-dialog’);
const closeButton = document.querySelector(‘.close-button’);

shareButton.addEventListener(‘click’, event => {
if (navigator.share) {
navigator.share({
title: ‘OT FORUM 2 – Chris Fabian: Συνδεσιμότητα σχολείων και μαθητών για την ισότητα στη μόρφωση’,
url: ‘https://www.in.gr/2022/06/30/economy/ot-forum/ot-forum-2-chris-fabian-syndesimotita-sxoleion-kai-mathiton-gia-tin-isotita-sti-morfosi/’
}).then(() => {
console.log(‘Sharedpost’);
})
.catch(console.error);
} else {
shareDialog.classList.add(‘is-open’);
}
});

closeButton.addEventListener(‘click’, event => {
shareDialog.classList.remove(‘is-open’);
}); $(document).ready(function() {
var myLazyLoad = new LazyLoad({
elements_selector: “.lazy”
});
});

(function($) {
var remove_iframe = setInterval(function() {
$.each($(‘#disqus_thread iframe’), function(arr,x) {
var src = $(x).attr(‘src’);
// if (src && src.match(/(ads-iframe)|(disqusads)/gi)) {
if (src && src.match(“//tempest.services.disqus.com/ads-iframe”)) {
$(x).remove();
}
});
}, 500);

setTimeout(function() {
clearInterval(remove_iframe);
}, 7000);
})(jQuery);

// //No scroll
// var main = function () {
// var menu = $(‘.site-header’)
// var bb = $(‘body’)
// $(document).scroll(function () {
// if ($(this).scrollTop() > 135 && $(window).width() > 767 || $(this).scrollTop() > 40 && $(window).width() 767 &&
($(“.main-nav”)
.addClass(“original”)
.clone()
.insertAfter(“.main-nav”)
.addClass(“cloned”)
.css(“position”, “fixed”)
.css(“top”, “0”)
.css(“background”, “#FFFFFF”)
.css(“margin-top”, “0”)
.css(“z-index”, “500”)
.removeClass(“original”)
.hide(),
(scrollIntervalID = setInterval(function () {
var i = $(“.original”).offset();
(orgElementTop = i.top),
$(window).scrollTop() >= orgElementTop
? ((orgElement = $(“.original”)),
(coordsOrgElement = orgElement.offset()),
(leftOrgElement = coordsOrgElement.left),
(widthOrgElement = orgElement.css(“width”)),
$(“.cloned”)
.css(“left”, leftOrgElement + “px”)
.css(“top”, 0)
.css(“width”, widthOrgElement)
.show(),
$(“.original”).css(“visibility”, “hidden”))
: ($(“.cloned”).hide(), $(“.original”).css(“visibility”, “visible”)),
(orgElementTop = (i.top, $(window).scrollTop() >= orgElementTop && e.hasClass(“adActive”) ? e.addClass(“adFixed”) : e.removeClass(“adFixed”)));
}, 10)));
});

// $(“#fxskinb”).click(function(e) {
// e.stopPropagation();
// $(“body”).toggleClass(“fxskin”);
// })
$(document).ready(function () {
$(“#punch”).click(function(e) {
e.stopPropagation();
$(“body”).toggleClass(“openmenu”);
});

$(“#search-m”).click(function(e) {
e.stopPropagation();
$(“body”).toggleClass(“opensearch”);
});

$(“#closem”).click(function(e) {
e.stopPropagation();
$(“body”).toggleClass(“openmenu”);
});
}); __tcfapi(“addEventListener”,2,(function(e,t){
if(t && (“useractioncomplete”===e.eventStatus||”tcloaded”===e.eventStatus)){
if(!e.purpose.consents[1])return;
var n=e.gdprApplies?1:0;
var metadata = {
gdpr: n,
gdpr_consent: e.tcString,
ccpa: null,
bp_id: “alterego”,
};
var config = {
name: “P&G”,
pixelUrl: “https://pandg.tapad.com/tag”
};
var tagger = Tapad.init(metadata, config);
var data = {
category: “economy”,
};
tagger.sync(data);
}
}))

var count_views = {“ajax_url”:”https://www.in.gr/wp-content/plugins/netway_views_counter/ajax.php”}; var dateobj = {“day”:[“u039au03c5u03c1u03b9u03b1u03bau03ae”,”u0394u03b5u03c5u03c4u03adu03c1u03b1″,”u03a4u03c1u03afu03c4u03b7″,”u03a4u03b5u03c4u03acu03c1u03c4u03b7″,”u03a0u03adu03bcu03c0u03c4u03b7″,”u03a0u03b1u03c1u03b1u03c3u03bau03b5u03c5u03ae”,”u03a3u03acu03b2u03b2u03b1u03c4u03bf”],”month”:{“1″:”u0399u03b1u03bdu03bfu03c5u03b1u03c1u03afu03bfu03c5″,”2″:”u03a6u03b5u03b2u03c1u03bfu03c5u03b1u03c1u03afu03bfu03c5″,”3″:”u039cu03b1u03c1u03c4u03afu03bfu03c5″,”4″:”u0391u03c0u03c1u03b9u03bbu03afu03bfu03c5″,”5″:”u039cu03b1u03cau03bfu03c5″,”6″:”u0399u03bfu03c5u03bdu03afu03bfu03c5″,”7″:”u0399u03bfu03c5u03bbu03afu03bfu03c5″,”8″:”u0391u03c5u03b3u03bfu03cdu03c3u03c4u03bfu03c5″,”9″:”u03a3u03b5u03c0u03c4u03b5u03bcu03b2u03c1u03afu03bfu03c5″,”10″:”u039fu03bau03c4u03c9u03b2u03c1u03afu03bfu03c5″,”11″:”u039du03bfu03b5u03bcu03b2u03c1u03afu03bfu03c5″,”12″:”u0394u03b5u03bau03b5u03bcu03b2u03c1u03afu03bfu03c5″},”curdate”:”20220630″};

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Συντακτική Ομάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr