Για τις προσλήψεις στην Παιδεία αλλά και την πανεπιστημιακή αστυνομία μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Χωρίς κριτήρια τα παιδιά στο νέο ολοήμερο σχολείο.

Άμεσα, είπε η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή Αταίριαστοι, το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει σε περισσότερους από 8.500 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι προσλήψεις θα γίνουν το καλοκαίρι και εκπαιδευτικοί αυτοί θα πιάσουν δουλειά τον Σεπτέμβριο, εξήγησε η Νίκη Κεραμέως.

Σχετικά με τη νέα χρονιά, η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στην επέκταση του ολοήμερου σχολείου ως τις 17:30, όπου τα παιδιά θα γίνονται δεκτά χωρίς κριτήρια, στην «πλήρη εφαρμογή της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων» και στη δρομολόγηση της «ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-ckppizt1ou61

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε και στις πανελλαδικές εξετάσεις, τονίζοντας πως γίνεται προσπάθεια να βγουν τα αποτελέσματα πιο νωρίς, πριν από τον 15Αύγουστο.

Για την κατάσταση στον ΑΠΘ η υπουργός Παιδείας είπε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει τέλος σε μια κατάληψη που διαρκούσε 34 χρόνια, για να δημιουργήσει μια βιβλιοθήκη. «Είναι ένα μόνο περιστατικό σε όλη τη χώρα», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι κάποιες ισχνές μειοψηφίες αντιδρούν γιατί «βάζουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο».

Οι αστυνομικές δυνάμεις θα δρουν αποτρεπτικά, η ομάδα έχει λάβει ειδική εκπαίδευση, θέλαμε ένα ειδικό σώμα με ειδική εκπαίδευση με ενσυναίσθηση για τον χώρο στον οποίο θα δρουν, υπογράμμισε για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-ckpp6p7axny1

Διευκρίνισε ότι δεν θα είναι ένα μόνιμο, οριζόντιο μέτρο, αλλά αφορά τέσσερα πανεπιστήμια, εκεί όπου εντοπίζονται συστημικές εστίες παραβατικότητας.

Ερωτηθείσα για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, δήλωσε ότι η προσπάθεια θα γίνει στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση.

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Τράγκας: Πάνω από 140 εκατ. ευρώ η περιουσία του – Τι συνέβη με τις καταγγελίες εκβιασμών
Επόμενο άρθροΑκρίβεια: Πότε θα ανακοινωθεί νέα παρέμβαση στα καύσιμα; – Η απάντηση από τον Άδωνι Γεωργιάδη