Ο Δήμος Ασπροπύργου ενημερώνει ότι από τις 17 Ιουνίου 2022,  στο ΚΕΠ θα είναι διαθέσιμες στους πολίτες, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr), δέκα (10) ηλεκτρονικές αιτήσεις (ψηφιακές υπηρεσίες) που αφορούν στην έκδοση πιστοποιητικών δημοτολογίου και αποσπασμάτων ληξιαρχικών πράξεων, τα οποία δεν μπορούν να εκδοθούν απευθείας ηλεκτρονικά από τους πολίτες.

Συγκεκριμένα από το gov.gr θα δρομολογούνται προς τους Δήμους που έχουν ενεργοποιήσει Θυρίδες στο gov.gr:

 Στη Θυρίδα Δημοτολογίου, αιτήσεις πολιτών για:

o Έκδοση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης

o Έκδοση πιστοποιητικού γέννησης

o Έκδοση πιστοποιητικού ιθαγένειας

o Έκδοση πιστοποιητικού εγγυτέρων συγγενών

o Έκδοση πιστοποιητικού εντοπιότητας

o Έκδοση πιστοποιητικού εγγραφής στο Μητρώο Αρρένων

Στη Θυρίδα Ληξιαρχείου, αιτήσεις πολιτών για:

o Έκδοση ληξιαρχικής πράξης γέννησης

o Έκδοση ληξιαρχικής πράξης γάμου

o Έκδοση ληξιαρχικής πράξης συμφώνου συμβίωσης

o Έκδοση ληξιαρχικής πράξης θανάτου

Στην απάντηση στον πολίτη για τα παραπάνω 10 πιστοποιητικά / ληξιαρχικές πράξεις, δεν απαιτείται να υπογράφεται ιδιόχειρα το έγγραφο ή να φέρει την στρογγυλή σφραγίδα του Φορέα δεδομένου ότι με την ανάρτηση στη Θυρίδα αποκτά τα χαρακτηριστικά εγκυρότητας εγγράφων του gov.gr.


Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Ασπροπύργου, κ. Νικόλαου Μελετίου: «Ο Δήμος Ασπροπύργου εντάσσει τις υπηρεσίες του στην ψηφιακή εποχή, με μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης του πολίτη, και απασχόλησης των υπηρεσιών του. Μειώνει το κόστος περίπου 5,45 ευρώ για κάθε διαδικασία. Ο πολίτης δεν χρειάζεται πλέον να αποθηκεύει, ή να εκτυπώνει από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, δεν χρειάζεται να στέλνει χαρτιά. Εξυπηρετείται χωρίς ουρές, ταλαιπωρίες και στο χρόνο που χρειάζεται τα πάσης φύσεως έγγραφα. Η ψηφιακή μας πολιτική συνεχίζεται σε όλες τις υπηρεσίες και τα νομικά πρόσωπα,  έτσι ώστε οι πολίτες να εξυπηρετούνται πλέον άμεσα, επιταχύνοντας τους στόχους της εθνικής στρατηγικής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Χώρας.

Προηγούμενο άρθροΤσαβούσογλου: Επισκέπτεται τα κατεχόμενα την Κυριακή
Επόμενο άρθροΚακοκαιρία Genesis: Ορμητικός χείμαρρος κόβει την κυκλοφορία σε δρόμο στην Ξάνθη