21 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ασπρόπυργος: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία – Ανησυχία για το τοξικό νέφος

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Καλύτερη εικόνα, παρουσιάζει η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες βράδυ σε εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο, πνίγοντας στους καπνούς τη Δυτική Αττική.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης η φωτιά έχει περιοριστεί σύμφωνα με τον κ. Λευτέρη Κοσμόπουλο Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής και τα σχολεία αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά σήμερα, όπως και τα εξεταστικά κέντρα.

Χθες το βράδυ υπήρξε ένα σενάριο τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά, αν η φωτιά συνέχιζε να καίει με την ίδια ένταση, ωστόσο σήμερα η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη.

Ανησυχία για το τοξικό νέφος

Ο κ. Κοσμόπουλος τόνισε, επίσης στον ΑΝΤ1, πως σήμερα στο σημείο θα μεταβεί κλιμάκιο της Περιφέρειας προκειμένου να κάνει μετρήσεις στην ατμόσφαιρα, ώστε να διαπιστώσει σε ποιο σημείο βρίσκεται η ατμοσφαιρική ρύπανση καθώς η φωτιά έχει κάψει πολύ μεγάλες ποσότητες πλαστικών.

Σύμφωνα με τον κ. Κοσμόπουλο, το κλιμάκιο θα ενημερώσει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για την κατάσταση.

Στο σημείο, πλέον, επιχειρούν 70 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και δύο κλιμακοφόρα οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Υπενθυμίζεται ότι, εξαιτίας της φύσης του υλικού που καιγόταν (πλαστικά) η ατμόσφαιρα μέσα σε λίγα λεπτά γέμισε με πυκνούς μαύρους τοξικούς καπνούς με την Πολιτική Προστασία να στέλνει στις 11 το βράδυ μήνυμα μέσω του 112 για έκλυση επικίνδυνων καπνών, σε ακτίνα 4 χλμ. από το σημείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr