23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Διήμερη ενημερωτική εκδήλωση για την προστασία από τα κουνούπια διοργανώνει η ΠΚΜ

Διήμερη ενημερωτική εκδήλωση για την προστασία από τα κουνούπια διοργανώνει στην παραλία της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν οι πολίτες για τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια, την όχληση και τον κίνδυνο που προκαλούν τα τσιμπήματα, καθώς και για το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην ευρύτερη περιοχή.

Στο περίπτερο που θα τοποθετηθεί στο ύψος του Λευκού Πύργου θα βρίσκεται εξειδικευμένο προσωπικό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και θα ενημερώνει τους πολίτες για θέματα που αφορούν στα κουνούπια, τη βιολογία τους, τα στάδια εξέλιξης τους, την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό τους και κυρίως την προστασία από αυτά. Επίσης επιστημονικό προσωπικό της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας και Κοινωνικής Μέριμνας θα βρίσκεται στη διάθεση των πολιτών για να απαντήσει σε κάθε σχετική ερώτηση, ενώ θα μοιραστεί έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για το μεγάλο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για το αντικείμενο και τις δράσεις του, τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των κουνουπιών και άλλες σχετικές πληροφορίες μέσω προβολών και βίντεο, αλλά και μέσω ειδικού τεχνολογικού εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για την καταπολέμησή τους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιουνίου από τις 13.00 μέχρι τις 22.00 και την Κυριακή 5 Ιουνίου από τις 10.00 μέχρι τις 22.00  στην παραλία της Θεσσαλονίκης στο ύψος του Λευκού Πύργου.

Τα εγκαίνια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 7.00 το απόγευμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr