15.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑΣΕΠ: Ενημερωθείτε για τις μόνιμες προσλήψεις στο ΔΗΜΟΣΙΟ (EYΔΑΠ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ, ΟΣΕ)

145 μόνιμες προσλήψεις στην ΕΥΔΑΠ

Οι πιο δημοφιλείς ειδικότητες που ζητούνται αφορούν ΔΕ Ηλεκτρολόγων, ΔΕ Δομικών Εργων, ΔΕ Οδηγών, ΤΕ Πολιτικών Μηχανικών, ΠΕ Οικονομικών και ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών

Την έγκριση των διαδικασιών πλήρωσης 145 θέσεων προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην Εταιρεία Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης (ΕΥΔΑΠ), ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ήδη στο Εθνικό Τυπογραφείο δημοσιεύτηκαν οι θέσεις που θα διατεθούν για τα προστατευόμενα άτομα του ν.2643/1998.

Οι πιο δημοφιλείς ειδικότητες που ζητούνται αφορούν ΔΕ Ηλεκτρολόγων, ΔΕ Δομικών Εργων, ΔΕ Οδηγών, ΤΕ Πολιτικών Μηχανικών, ΠΕ Οικονομικών και ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών.

Διαβάστε την Προκήρυξη:

Προκηρύσσονται 393 θέσεις εργασίας στον ΔΕΔΔΗΕ – Oι ειδικότητες

Να ενισχύσει σημαντικά το προσωπικό της με εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων, σε όλη την Επικράτεια, στοχεύει η Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να επιτευχθεί με ταχύτερους ρυθμούς ο εκσυγχρονισμός της Εταιρίας και η ψηφιακή της μετάβαση, με σκοπό τη σημαντική βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όλους τους Έλληνες πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό και σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 3 του Ν.4643/2019, θα δημοσιευθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα η εγκεκριμένη από το ΑΣΕΠ Προκήρυξη ΔΕΔΔΗΕ 1/2022, η οποία θα περιλαμβάνει τριακόσιες ενενήντα τρεις (393) προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου Αορίστου Χρόνου, Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που έχουν εγκριθεί από την Εταιρεία.

Στην Προκήρυξη περιλαμβάνονται οι παρακάτω Ειδικότητες Απασχόλησης:

1. Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), εξήντα οκτώ (68) θέσεις.
• ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΕ,
• ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΕ,
• ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΕ,
• ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΧΗΜΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΕ,
• ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΕ,
• ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕ,
• ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ ΠΕ,
• ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΕ και
• ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΕ.

2. Κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΠΤΑ (47) θέσεις.

• ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ TΕ.

3. Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), διακόσιες εβδομήντα οκτώ (278) θέσεις.

• ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΟΤΕ -3,11%ΧΝΙΚΟΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΕ.

Οι παραπάνω προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν με μοριοδότηση των υποψηφίων με βάση τα προσόντα τους και σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν τεθεί στην εγκεκριμένη Προκήρυξη.

Οι ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων θα ανακοινωθούν από τον ΔΕΔΔΗΕ, ταυτόχρονα με την ανάρτηση της Προκήρυξης στον ιστότοπο της Εταιρείας.

ΔΕΗ: 75 μόνιμες προσλήψεις στην Αθήνα

Η ΔΕΗ Α.Ε., στο πλαίσιο του ευρύτερου μετασχηματισμού που υλοποιεί και προκειμένου να ανταποκριθεί με επιτυχία στις προκλήσεις του νέου ιδιαίτερα ανταγωνιστικού, οικονομικού και ρυθμιστικού περιβάλλοντος, ενισχύει το ανθρώπινο δυναμικό της, ανακοινώνοντας τα προσχέδιο δύο νέων προκηρύξεων για 75 μόνιμες προσλήψεις  στα κεντρικά γραφεία της, στην Αθήνα.

Η προκήρυξη 2/2022, αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, 58 θέσεων προσωπικού Εξειδικευμένων Προσόντων ή Εμπειρίας με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου Αορίστου Χρόνου, Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Ακολουθεί αναλυτικός πίνακας των θέσεων στο κάτωθι απόσπασμα.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Η προκήρυξη 3/2022, αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 17 θέσεων προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου Αορίστου Χρόνου, Πανεπιστημιακής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ακολουθεί αναλυτικός πίνακας των θέσεων στο κάτωθι απόσπασμα.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Δύο από τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα που ζητούνται στις παραπάνω προκηρύξεις της ΔΕΗ είναι:

-H γνώση της Αγγλικής γλώσσας (Καλή, Πολύ Καλή ή Άριστη)

-H γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

Εάν δηλαδή οι υποψήφιοι δεν κατέχουν μία από τις παραπάνω πιστοποιήσεις είναι πολύ πιθανό να μην μπορούν καν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό της ΔΕΗ.

120 νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΟΣΕ

Δρομολογούνται ενέργειες για την πρόσληψη 120 εργαζομένων στον ΟΣΕ και την διοχέτευση 35 – 40 εκατ. ευρώ για την άμεση συντήρηση του δικτύου.

Σχετικά με τις 120 προσλήψεις, η προκήρυξη των οποίων αναμένεται το επόμενο διάστημα, αυτές θα αφορούν θέσεις κλειδούχων, σταθμαρχών, μηχανικών, μηχανοδηγών, και άλλων ειδικοτήτων.

Οι περισσότερες θέσεις (90) θα προκηρυχθούν από τον ΟΣΕ, έπειτα από τη δημοσίευση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων και οι υπόλοιπες (30) μέσω ΑΣΕΠ.

Εκτιμάται ότι ίσως υπάρξει και δεύτερος κύκλος, αλλά και κάποιες συνδυαστικές δράσεις ενίσχυσης του προσωπικού. Πλέον, χρειάζεται να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αυτές, ώστε το ανθρώπινο αυτό δυναμικό να έρθει ταχύτερα και με τα κατάλληλα προσόντα, να υποστηρίξει το σιδηροδρομικό δίκτυο που χρήζει βελτίωσης. Είναι προφανές ότι το «κλειδί» για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού σιδηροδρόμου είναι το δίκτυο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr