24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δ. Σαρωνικού: Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Παρουσία πλήθους πολιτών, φορέων, συλλόγων και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Σαρωνικού πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 29 Μαΐου, η κορυφαία εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Αναβύσσου.

«Σήμερα και κάθε μέρα θυμόμαστε τον ξεριζωμό πάνω από 1,5εκ. Ελλήνων από τις εστίες τους στην Μικρά Ασία. Είναι μνήμες επώδυνες μα κι απαραίτητες καθώς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πιο σκοτεινής περιόδου του Ελληνισμού στη νεότερη ιστορία. Μνήμες συνυφασμένες με τραγωδίες, προσφυγιά, και αγριότητα. Προσπαθούμε να τις μεταλαμπαδεύσουμε στα νέα παιδιά γιατί πρέπει να γνωρίζουν. Πρέπει να ξέρουν ότι 100 χρόνια μετά θυμόμαστε, γνωρίζουμε, τιμάμε», τόνισε ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου κατά τον χαιρετισμό του στην συγκινητική εκδήλωση μνήμης που διοργανώθηκε από την Ενορία Αγίων Θεοδώρων, την Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής και τον Δήμο Σαρωνικού.

Παρόντες από την πλευρά της δημοτικής αρχής ήταν ο αντιδήμαρχος Αναβύσσου Ηλίας Πατισαούρας, ο αντιδήμαρχος Π. Φώκαιας Γιάννης Κυριακόπουλος, και η πρόεδρος του Δ. Σ. Δήμητρα Ράπτη. Στην εκδήλωση μετείχαν όλοι σχεδόν οι Πολιτιστικοί Φορείς της Αναβύσσου και σπουδαίοι παραδοσιακοί καλλιτέχνες με τραγουδίστρια/τραγουδιστές την Κατερίνα Τσιβίλογλου, τον Γιάννη Νιάρχο, τον Θωμά Κωνσταντίνου, τον Μανώλη Κόττορο.

Στην μουσική επιμέλεια ήταν ο Γιώργος Κωτσίνης και μουσική έπαιξαν οι Γιώργος Κωτσίνης (κλαρίνο), Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι-λαούτο), Μανώλης Κόττορος (βιολί), Στέφανος Δορμπαράκης (κανονάκι), Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά), Γιάννης Πλαγιαννάκος (κοντραμπάσο).

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της καταπληκτικής παράστασης!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr