20.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δ.Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας: Έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού – Η θεατρική παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου» στο Π.Π.Ι.Ε.Δ.

Διπλή πολιτιστική δράση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σήμερα Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 στις 8:30μ.μ., στο υπαίθριο Θέατρο του Π.Π.Ι.Ε.Δ.  (Λ. Δεκελείας 152 & Ατταλείας – Νέα Φιλαδέλφεια).

Για πρώτη φορά στην πόλη μας θα πραγματοποιηθεί δημόσια ανάγνωση, από τον Δήμαρχο Γιάννη Βούρο, αποσπασμάτων του εξαιρετικού βιβλίου «Νούμερο 31328» του Ηλία Βενέζη. 

Η ανάγνωση θα γίνει στον εσωτερικό χώρο του Μουσείου Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» ενώ εικόνα και ήχος θα μεταφέρεται στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου.

Τα παραπάνω θα διαδραματίζονται σε παράλληλο χρόνο με την προσέλευση του κοινού για την θεατρική παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου» με την Άννα Βαγενά και η διάρκεια της θα είναι 30 λεπτά.

Πρόκειται για μια δράση στο πλαίσιο του «Έτους Μικρασιατικού Ελληνισμού», και των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για τα 100 έτη από την Μικρασιατική Καταστροφή, που συνδιοργανώνει ο Δήμος μας και η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος.

Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την Άννα Βαγενά στην θεατρική παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου».

Η παράσταση βασίζεται στις μνήμες της σπουδαίας Μικρασιάτισσας, της Αγγελικής Παπάζογλου, γυναίκας του ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου, όπως τις διηγήθηκε στον γιο της Γιώργη Παπάζογλου, ο οποίος και τις κατέγραψε. Μέσα από τις αφηγήσεις της περνά η ιστορία της Σμύρνης, τότε που οι Έλληνες κυριαρχούσαν στη ζωή της, με τις μαγευτικές ομορφιές της. Στη συνέχεια, η Αγγέλα αφηγείται την καταστροφή, τον ξεριζωμό, την εγκατάσταση των προσφύγων στην πατρίδα Ελλάδα, τις δυσκολίες που πέρασαν, τον αγώνα που έδωσαν για να προκόψουν και να ριζώσουν στην Ελλάδα, φέρνοντας μαζί τους το φως της Μικρασίας, τον πολιτισμό της και την ψυχή της.

Η παράσταση έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε.)

Επιλογή κειμένου, από το βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου «Ονείρατα της άκαυτης και της καμένης Σμύρνης» και μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας. Σκηνοθεσία: Λάμπρος Λιάβας – Άννα Βαγενά. Σκηνικά – κοστούμια: Μάριος Σπηλιόπουλος

Διάρκεια Παράστασης: 90′

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr