13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θα γίνει ανασχηματισμός; – Οι σκέψεις για εκλογές

Η επιτυχημένη εμφάνιση Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο και στο Κογκρέσο, τα αποτελέσματα της επίσκεψης του στην Ουάσιγκτον, κάποιες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη ΝΔ να αυξάνει (πάλι) την διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ, πυροδότησαν νέα σενάρια περί ανασχηματισμού.

Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει ένα είδος αγωνίας ανάμεσα σε ορισμένους υπουργούς, υφυπουργούς αλλά και βουλευτές της ΝΔ. Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές της ΝΔ που προβάλλουν τελευταίως (στα σόσιαλ μίντια) τις συναντήσεις που είχαν με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς κανείς να γνωρίζει βεβαίως τα αποτελέσματα αυτών των συναντήσεων, αλλά όταν υπάρχουν φήμες για ανασχηματισμό τέτοιες συναντήσεις θεωρούνται χρήσιμες.

Οι περισσότεροι όμως βουλευτές λένε ότι επιστρέφοντας από το Νταβός ο Πρωθυπουργός θα πάρει τις οριστικές του αποφάσεις του. Κάτι βεβαίως που επιμένει να διαψεύδει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λέγοντας ότι τα σενάρια περί ανασχηματισμού (αλλά και των πρόωρων εκλογών) είναι εκτός πραγματικότητας.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσω και τούτα: Μετά το Νταβός έχει προγραμματισθεί ένα Υπουργικό Συμβούλιο δια ζώσης. Είναι πρώτη φορά που γίνεται δια ζώσης εδώ και δύο χρόνια.

Την επομένη είναι προγραμματισμένη η συνάντησή του Πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς και με τον Βαυαρό πρωθυπουργό Μάρκους Ζέντερ. Ας μην ξεχνάμε και το (κρίσιμο) Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, προς το τέλος του μήνα.

Όσον αφορά την Πρόεδρο θα απουσιάζει για τρεις ημέρες από 30 Μαΐου έως 2 Ιουνίου. Θα βρίσκεται στην Εσθονία και Λετονία.

Κλείνει την κουβέντα για πρόωρες εκλογές

Όπως και νάχει το πράγμα δεν είναι λίγοι στην κυβέρνηση (και περισσότεροι στην ΚΟ της ΝΔ) που εκτιμούν ότι ένας ανασχηματισμός ( ή έστω διορθωτικές κινήσεις) μπορεί να κλείσει την κουβέντα περί εκλογών το φθινόπωρο.

Εκείνο που θεωρείται βέβαιο είναι ότι εάν υπάρξουν αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα άμεσα ή εντός του Ιουνίου, βασική «δεξαμενή» θα είναι και αυτή τη φορά η Κ.Ο. της ΝΔ, καθώς, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, πρέπει να ληφθούν υπόψιν και οι κομματικές ισορροπίες. Τώρα όσον αφορά τις διαψεύσεις, η απάντηση κυρίως των βουλευτών είναι ότι «οι ανασχηματισμοί ποτέ δεν προαναγγέλλονται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr