15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Περιφ. Ιονίων Νήσων τίμησε τη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου

Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου: «Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τιμά τη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου ως σύμβολο του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αγώνα κατά της παραχάραξης της Ιστορίας»

  • Μήνυμα της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
  • «Κρατάμε στην καρδιά και στο νου μας ζωντανούς τους αθώους Έλληνες του Πόντου, που σφαγιάστηκαν πριν από 103 χρόνια. Τιμούμε τους αγώνες τους και τη μνήμη τους. Αναζητούμε την συμπεριφορά της συγγνώμης και της ειρήνης από την Τουρκία»

«Η 19η Μαΐου, αποτελεί για τον Ελληνισμό Ημέρα μνήμης και τιμής για τους περισσότερους από 350.000 αθώους, που έπεσαν θύματα της τουρκικής θηριωδίας.

Η Γενοκτονία των Ποντίων δεν μπορεί παρά να είναι χαραγμένη στην εθνική συνείδηση των Ελλήνων στο πέρασμα των χρόνων ως μνημείο αγώνων για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και αναγνώρισης των δεινών, που έχει υποστεί ο Ελληνισμός στα βάθη των αιώνων.

Ο ξεριζωμός, η βίαιη προσπάθεια εξισλαμισμού των Ελλήνων του Πόντου, η σφαγή τους από τους Τούρκους, είναι γεγονότα, τα οποία παραμένουν ανεξίτηλα στο χρόνο, θα μνημονεύονται στο διηνεκές και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τα «ξεχνά», να τα αγνοεί και να παραχαράσσει την Ιστορία.

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τις Η.Π.Α. αποτελεί ιστορικό μήνυμα και ενισχύει τον αγώνα δικαίωσης.

Κρατάμε στην καρδιά και στο νου μας ζωντανούς τους αθώους Έλληνες του Πόντου, που σφαγιάστηκαν πριν από 103 χρόνια. Τιμούμε τους αγώνες τους και τη μνήμη τους. Αναζητούμε την συμπεριφορά της συγγνώμης και της ειρήνης από την Τουρκία.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ενώνει τη φωνή της μ’ εκείνες όλων των Ελλήνων απανταχού και των δημοκρατικών λαών απαιτώντας την ηθική δικαίωση του Ποντιακού Ελληνισμού μέσω της παγκόσμιας αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αλλά τη φωνή της ειρήνης, της ηθικής και της συγγνώμης, που αναζητεί η παγκόσμια κοινότητα από την Τουρκία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr