14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δ. Νέας Σμύρνης: Λογοτεχνικό οδοιπορικό για τη Σμύρνη του χθες και του σήμερα

Τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το ψηφιακό μουσείο Σμύρνης και Ν. Σμύρνης συναντά τη βιβλιοθήκη Ν. Σμύρνης σ΄ ένα λογοτεχνικό οδοιπορικό.

Το Ψηφιακό Μουσείο Σμύρνης & Ν. Σμύρνης συναντά τη Βιβλιοθήκη Ν. Σμύρνης τιμώντας την επέτειο της Μικρασιατική Καταστροφή.

Η Σμύρνη του χτες και του σήμερα θα παρουσιαστεί μέσα από μια σειρά βιβλιοπαρουσιάσεων, για παιδιά και ενήλικες, προσδίδοντας ένα άρωμα μνήμης και ανάμνησης.

Οι νέοι θα γνωρίσουν την ιστορία αυτής της κοσμοπολίτικης πόλης και οι παλιοί θα θυμηθούν.

Ο μαγικός κόσμος της Σμύρνης θα ξεδιπλωθεί μέσα από τις σελίδων των βιβλίων και θα ταξιδέψει τον ακροατή πίσω στο χρόνο, πίσω σε μια διαφορετική ζωή, σε μια πόλη που η αίγλη της “ταξίδεψε” και “ταξιδεύει” ακόμα και σήμερα σ΄ όλο τον κόσμο

Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την Καταστροφή της Σμύρνης, από την Παρασκευή 06/05 έως και το Σάββατο 02/07 ο κήπος της Βιβλιοθήκης ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του για να εγκαινιάσει έναν κύκλο επετειακών λογοτεχνικών παρουσιάσεων με αφιέρωμα στο ιστορικό αυτό γεγονός.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο Δήμαρχος της Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης δήλωσε: «Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στο νέο εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χώρο που δημιουργήθηκε στην πόλη μας, στο Ψηφιακό Μουσείο «Η Σμύρνη των δύο Ηπείρων του Ελληνισμού και του Κόσμου», που φιλοδοξεί να γίνει το αγαπημένο σημείο αναφοράς όλων των συμπολιτών μας.

Πρόκειται για το χώρο που «φωτίζει» και στεγάζει τις μνήμες του παρελθόντος της πόλης μας, την αγωνία, την προσπάθεια και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Η πορεία από τη Σμύρνη στη Νέα Σμύρνη αποτυπώνεται σε ένα περίπλοκο και δυναμικό πλέγμα προσωπικών, οικογενειακών και κοινοτικών εμπειριών.
Ο ρόλος που διαδραμάτισε η παιδεία, η πολιτική, η ατομική πρωτοβουλία και η δημόσια δράση, οι αφανείς ήρωες, οι ευεργέτες και τα δημόσια πρόσωπα φωτίζει άγνωστες πτυχές της ιστορίας μας και μας δίνει τη δύναμη να αγωνιστούμε για το δικό μας παρόν και μέλλον.

Σας καλώ όλους σας να αγκαλιάσετε το Μουσείο, να το επισκεφτείτε και να συμβάλλετε με τη δική σας «αφήγηση» του ιστορικού γίγνεσθαι, χάρη στο υλικό και τις ιδέες σας, στην επιτυχή λειτουργία του Μουσείου.

Μην ξεχνάτε ότι είναι το Μουσείο της ιστορίας σας, το Μουσείο της πόλης σας, το δικό σας Μουσείο»

Στις 9 Μαΐου οι εκδηλώσεις για την Μικρασιατική Καταστροφή κορυφώνονται με την μεγάλη συναυλία μνήμης που πραγματοποιείται στο γήπεδο του Πανιωνίου με πλήθος καλλιτεχνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr