20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

ΕΡΤ: Πρόκληση από το κρατικό κανάλι – Αποκάλεσε «πρίγκιπα» τον γιο του Γλύξμπουργκ

Ας ξεκινήσουμε με τα αυτονόητα. Στις 22 Νοεμβρίου του 1974 ο Ελληνικός λαός με ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 70%, αποφάσισε με δημοψήφισμα πως δεν θέλει βασιλιάδες, πρίγκιπες και βασίλισσες και πως το πολίτευμα του δεν είναι η Βασιλευόμενη Δημοκρατία.

Αυτονόητο Νο 2. Όλοι οι πρώην ή τέως βασιλιάδες, πρίγκιπες, ξεπεσμένοι και μη, τολμούν να διατηρούν ακόμη τον τίτλο τους για τον εαυτό τους, βασιζόμενοι στις αποφάσεις του Συνεδρίου της Βιέννης, το 1815.

Ένα συνέδριο που διοργάνωσαν οι τότε βασιλικοί Οίκοι της Ευρώπης για να λύσουν τα χωροταξικά τους προβλήματα. Δηλαδή οι ίδιοι οι βασιλείς αποφάσισαν αυθαίρετα πως ποτέ δεν πρόκειται να χάσουν τον τίτλο τους ακόμη και εάν εκθρονιστούν.

Άρα οι διάφοροι υποτακτικοί και υποστηρικτές των Ελλήνων γαλαζοαίματων επιχειρηματολογούν (ότι ο τίτλος διατηρείται για πάντα) βάσει των αποφάσεων ενός… βασιλικού συνεδρίου.

Αυτονόητο Νο 3. Ο Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, έχει επίθετο και αυτό είναι Γλύξμπουργκ. Τώρα το εάν θέλει να κυκλοφορεί με το όνομα «Constantine de Grecia» γραμμένο επάνω στο Δανέζικο διαβατήριο του, είναι δικό του θέμα. Ελληνική ιθαγένεια αλλά και διαβατήριο πάντως βάσει των νόμων αποκτούν μόνο όσοι έχουν όνομα και επώνυμο.

Η Κρατική τηλεόραση

Αυτά τα τρία αυτονόητα θα έπρεπε να τα γνωρίζουν οι συντελεστές μιας εκπομπής στην κρατική τηλεόραση. Αλλά από ότι φαίνεται δεν τα γνωρίζουν. Έτσι ενώ η ρεπόρτερ αποκάλεσε δυο φορές τον γιο του Γλύξμπουργκ, «πρίγκιπα», όφειλαν τουλάχιστον από το στούντιο να την διορθώσουν. (Είπαμε οι βασιλικοί τίτλοι εφ όρου ζωής καθιερώθηκαν στο συνέδριο της Βιέννης από τους ίδιους τους βασιλείς, για τους εαυτούς τους, ως εκ τούτου δεν είναι κάτι θεσμοθετημένο).

Άρα ο Νικόλαος δεν είναι πρίγκιπας, είναι Νικόλαος γιος του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, ή εάν το θέλει ο ίδιος είναι Νικόλαος Γλύξμπουργκ. Ουσιαστικά σήμερα η κρατική τηλεόραση συνομίλησε με έναν άνθρωπο τον οποίο αποκάλεσε «πρίγκιπα» χωρίς να είναι πρίγκιπας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr