21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δήμαρχος Παιανίας: Στην ευρύτερη περιοχή των Γλυκών Νερών τα προβλήματα των βανδαλισμών είναι συχνά

Ο Δήμαρχος Παιανίας, μας απέστειλε δήλωση-τοποθέτηση, που εξηγεί τους λόγους για τους οποίους το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών είναι γεμάτο μπογιές με αφορμή το ρεπορτάζ του in.gr για την ένταξη του σχολείου στο παγκόσμιο δίκτυο οικολογικών σχολείων.

Στις 31-3- 2022 δημοσιοποιήσαμε την μεγάλη σχολική επιτυχία του 1ου Δημοτικού σχολείου Γλυκών Νερών να γίνει μέλος του παγκόσμιου δικτύου Οικολογικών σχολείων. Οι δράσεις των παιδιών και των εκπαιδευτικών για την προστασία του περιβάλλοντος επιβραβεύτηκαν με την είσοδο τους σε αυτό το «κλαμπ» των σχολείων σε όλο τον κόσμο.

Όμως αυτό δεν ήταν το μόνο που μας απασχόλησε. Στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Παιανίας με αφορμή αυτό το γεγονός, αποτυπώνεται με τον πιο δυσάρεστο τρόπο η κατάσταση στην οποία βρίσκεται εξωτερικά το συγκεκριμένο σχολείο. Αναφερόμαστε στο αισθητικό μέρος και όχι στο κτιριακό καθώς υπάρχουν αρμοδιότεροι από εμάς να το κρίνουν αυτό. Οι τοίχοι του σχολείου θυμίζουν περισσότερο ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο όπου μπορεί ο καθένας να πηγαίνει και να δοκιμάζει τις «καλλιτεχνικές» του ανησυχίες.

Eδώ μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό θέμα:

Εύκολα θα μπορούσε κανείς να εξάγει το συμπέρασμα πως ο Δήμος Παιανίας έχει αποφύγει για όποιους λόγους το βάψιμο και συνολικά τον καλλωπισμό του σχολείου. Μετά το δημοσίευμα μας και την έκταση που αυτό έλαβε, ο Δήμος Παιανίας επικοινώνησε μαζί μας προκειμένου να αποσαφηνίσει την κατάσταση. Δικό μας χρέος ήταν να φιλοξενήσουμε τις δηλώσεις του Δημάρχου, Ισίδωρου Μάδη προκειμένου άπαντες να γνωρίζουν τους λόγους για τους οποίους το σχολείο με τους βρώμικους τοίχους, είναι έτσι. Ο Δήμαρχος καθόλα ενήμερος της κατάστασης, όχι μόνο μας εξήγησε γιατί συμβαίνει αυτό αλλά «άνοιξε»και ένα ευρύτερο πεδίο συζήτησης αναφορικά με την προστασία της δημοτικής περιουσίας από ανθρώπους που προξενούν ζημιές.

Όποιος γνωρίζει τα θέματα της Αυτοδιοίκησης, ξέρει πολύ καλά ότι δημοτικοί χώροι, σχολεία, παιδικές χαρές, θέατρα και πολλά άλλα βανδαλίζονται σχεδόν καθημερινά και εμείς έχουμε αναφερθεί πολλάκις στο θέμα. Εξ όσων φαίνεται σχεδόν κανένας δήμος στη χώρα δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα. Ναι λύσεις υπάρχουν απλά δεν είναι σήμερα διαθέσιμες. Δηλαδή, πλήρως επανδρωμένη δημοτική αστυνομία, κάμερες ασφαλείας, συναγερμοί, σχολικοί φύλακες, τουλάχιστον 2 σε κάθε βάρδια, είναι μόνο κάποια από αυτά που απαιτούνται.

Ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης μας δήλωσε:

«Στην ευρύτερη περιοχή των Γλυκών Νερών τα προβλήματα των βανδαλισμών είναι συχνά συνέπεια της ελλιπούς αστυνόμευσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ειδικά τις νυχτερινές ώρες, σε διαφορετικά σημεία να συγκεντρώνονται άτομα και από γειτονικούς δήμους και να προκαλούν ζημιές.

Όσον αφορά την περίπτωση του 1ου Δημοτικού Σχολείου αποκαθίσταται τακτικά και τελευταία φορά ήταν πριν την έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Εκείνο όμως που επί της ουσίας επιτυγχάνουμε είναι έναν καθαρό καμβά για να χρησιμοποιήσουν οι γνωστοί – άγνωστοι βάνδαλοι.

Το πρόβλημα είναι σε γνώση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Έχω προσωπικά ενημερώσει. Η αστυνομική δύναμη όμως του ΑΤ Παιανίας, το οποίο καλείται να καλύψει μια μεγάλη περιοχή, δεν είναι επαρκής. Έχουν πυκνώσει οι περιπολίες από την ομάδα Δίας αλλά και αυτό αποδεικνύεται ανεπαρκές.

Σημειώστε ότι μόλις το καλοκαίρι ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του προαυλίου του σχολείου, έγινε εισβολή από τους ίδιους ανθρώπους με μηχανάκια που επιχείρησαν να το μετατρέψουν σε… πίστα προκαλώντας φθορές.

Για την προστασία της δημοτικής περιουσίας έχουν τοποθετηθεί συναγερμοί σε όλα τα κτίρια, και τα σχολεία, αλλά αυτοί προστατεύουν τους εσωτερικούς χώρους. Παράλληλα έχουμε υποβάλλει προς ένταξη μελέτη στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης για την τοποθέτηση καμερών σε εξωτερικούς χώρους.

Μέχρι τότε κάνω έκκληση στους περίοικους να συμβάλλουν για την προστασία της δημοτικής περιουσίας. Ακόμα και το τηλέφωνο μου είναι σε γνώση πολλών. Μόλις αντιληφθούν το παραμικρό να ενημερώσουν την αστυνομία ή τη δημοτική αρχή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr