20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Πάτρα: «Έγκλημα του αιώνα στην Ευρώπη το έγκλημα της Πάτρας», λέει ο Κατερινόπουλος – Αιχμές για τον πατέρα

Ως «έγκλημα του αιώνα» για ολόκληρη την Ευρώπη, χαρακτήρισε το έγκλημα της Πάτρας, ο ταξίαρχος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος.

Ο ταξίαρχος ε.α. άφησε να εννοηθεί, μιλώντας στο Star, ότι πρέπει να συνεχιστούν οι έρευνες για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών και για το «ποιος ή ποιοι είναι οι δράστες», ενώ επισήμανε με νόημα: «Είμαστε ακόμη στην αρχή».

Ανέφερε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου και ενώ η Τζωρτζίνα χαροπάλευε, μιλούσε για δευτερεύοντα ζητήματα με τη νοσοκόμα, από την οποία ζητούσε σεντόνια, σημειώνοντας ότι «πήγε χαλαρή στη νοσοκόμα, για να κερδίσει χρόνο».

«Αυτή η συμπεριφορά δείχνει ότι τα είχε σχεδιασμένα όλα εκ των προτέρων και επιδίωκε πάση θυσία τον θάνατο του παιδιού τους», δήλωσε ο κ. Κατερινόπουλος.

Είπε ακόμη ότι η φερόμενη ως δράστης κατηγορείται ότι επιχείρησε 6 φορές να δολοφονήσει τη Τζωρτζίνα: «Άρα, να πείσει ποιον ότι δεν ευθύνεται; Η μάνα σκοτώνει για τα παιδιά της, γίνεται ‘σκύλα’ για τα παιδιά της, εδώ δεν έγινε κάτι τέτοιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο έμπειρος ταξίαρχος ε.α. της ΕΛ. ΑΣ. χαρακτήρισε «προφητικό» το παιχνίδι των κοριτσιών, σύμφωνα με κατάθεση, όπου το ένα έκλεινε τη μύτη στο άλλο, λέγοντας με νόημα ότι τα παιδιά αντιγράφουν τις κινήσεις που βλέπουν στο σπίτι.

Ζήτησε επίσης να ερευνηθεί η εμπλοκή άλλων προσώπων στη δολοφονία της Τζωρτζίνας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα έχουμε εκπλήξεις».

Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ρούλα Πισπιρίγκου να έχει κάνει «συμφωνία σιωπής» με άλλους συμμετέχοντες στην υπόθεση.

Η στάση του πατέρα

Η στάση του Μάνου Δασκαλάκη, πατέρα των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις το τελευταίο 24ωρο.

Μετά τη σύλληψη της συζύγου του, Ρούλας Πισπιρίγκου, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της μικρής Τζωρτζίνας, ο πατέρας της 9χρονης, σύμφωνα με το Star, όχι μόνο δεν έχει εξαφανιστεί, αλλά έχει περάσει και από το σπίτι τους στην Πάτρα.

Μάλιστα, την ώρα της σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο Μάνος Δασκαλάκης βρισκόταν στην Αθήνα, όμως το βράδυ πήγε στην Πάτρα και πέρασε από το σπίτι όπου μεγάλωνε τα τρία παιδιά μαζί με τη γυναίκα του, η οποία πλέον κατηγορείται για τον φόνο τού ενός από αυτά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίεςο Μάνος Δασκαλάκης είδε το οργισμένο πλήθος να έχει κατακλύσει τον δρόμο έξω από το σπίτι και ήταν αδύνατο να πλησιάσει περισσότερο. Μετά τα μεσάνυχτα, τηλεφώνησε στον δικηγόρο του για να βρεθούν και φαίνεται πως του εκμυστηρεύτηκε ότι είναι «σοκαρισμένος» και δεν μπορεί να πιστέψει τις εξελίξεις.

Μάλιστα, ο δικηγόρος του, Δημήτρης Καράμπελας, φαίνεται πως έχει ήδη ενημερώσει τις αρχές πως ο Μάνος Δασκαλάκης είναι στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν.

«Πού είναι το πατρικό ένστικτο; Έχασες τρία παιδιά»

Αναφερόμενος στη στάση του πατέρα των τριών παιδιών, ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος, συγκλονίζει και αφήνει αιχμές πως η υπόθεση του θανάτου των παιδιών είναι πιο περίπλοκη από όσο πιστεύουμε.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Με συγχωρείς, αλλά θα βγάλω μαλλιά. Ένας πατέρας που έχει χάσει τα παιδιά του, μέσα από μία σχέση που μία ήταν μαζί μία χώρια, ο οποίος δήλωνε ότι ‘εγώ με τα χέρια μου θα τη σκότωνα, αν ήξερα ότι έκανε αυτά τα εγκλήματα’, μαθαίνει ότι απεδείχθη περίτρανα ο θάνατος του ενός παιδιού και αντιδρά με αυτό τον τρόπο; Τι τον θέλει τον δικηγόρο, κατηγορούμενος είναι;».

Και πρόσθεσε: «Ποιον πρέπει να συμβουλευτεί και γιατί να λάβει γνώση της δικογραφίας; Πού είναι το πατρικό ένστικτο σε όλο αυτό; Δεν το βλέπω. Δεν είναι αντίδραση αυτή ενός πατέρα που πονάει για τα παιδιά του. Εγώ θα ήθελα να την έχω απέναντι, να την στήσω στον τοίχο και να αυτοδικήσω. Και όχι να περιμένω να δω τι λέει η δικογραφία. Ακόμα διατηρεί επιφυλάξεις δηλαδή; ‘Περιμένω να δω τον δικηγόρο μου για να βγάλω Δελτίο Τύπου’. Σιγά ρε φίλε! Ποιος είσαι; Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Έχασες τρία παιδιά! Εδώ είναι ευθύνη των Αρχών να εξετάσει τα πάντα!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr