11.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χανιά: Αναδείχθηκε ως η «εξυπνότερη» πόλη της Ελλάδας

Τα Χανιά τα κατάφεραν. Κατά την τελετή απονομής των βραβείων, το βράδυ της Πέμπτης, 10/03/2022, στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» στην Αθήνα, τα Χανιά αναδείχθηκαν ως η «έξυπνη πόλης της χρονιάς», με τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη να παραλαμβάνει το βραβείο

Με την κορυφαία διάκριση στη χώρα, αυτή της «Smart City of the Year 2022», αναδείχθηκε ο Δήμος Χανίων, κατά την απονομή των «Best City Awards 2022», συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα σε υποψηφιότητες από όλη την Ελλάδα.

Στην ομιλία του ο κ. Σημανδηράκης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, ανέφερε: «Είναι μεγάλη η χαρά μας. Όταν πριν δύο χρόνια, μια ομάδα ανθρώπων, που σχεδόν όλη, δεν είχε πρότερη εμπειρία με την αυτοδιοίκηση, ξεκινήσαμε μια προσπάθεια, ώστε να αποδείξουμε ότι υπάρχει μία άλλη προσέγγιση, φτάνουμε στο σήμερα. Όλοι μαζί, υπηρεσιακοί και αυτοδιοικητικοί, καταφέραμε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα για το οποίο και διακρινόμαστε. Σε εσάς, σε όλη τη μεγάλη ομάδα του Δήμου Χανίων είναι αφιερωμένο το σημερινό βραβείο».

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων ευχαρίστησε θερμά τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου για τη σκληρή δουλειά, τονίζοντας πως «η επένδυση που κάνουμε στο ανθρώπινο δυναμικό, που εργάζεται σκληρά στις υπηρεσίες μας, αντικατοπτρίζει τη σχέση και την ποιότητα εξυπηρέτησης που θέλουμε να έχει ο πολίτης, στην καθημερινή εμπειρία του με τον Δήμο μας», υπογράμμισε ο κ. Σημανδηράκης.

Μετάλλιο κατέκτησε και ο Δήμος Νέας Σμύρνης στα Best City Awards 2022, τα οποία αναδεικνύουν και επιβραβεύσουν καινοτόμα έργα που έχουν υλοποιηθεί από Περιφέρειες, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις, προκειμένου οι πόλεις στην Ελλάδα να είναι ευφυείς, αειφόρες, και οικονομικά βιώσιμες διατηρώντας την «κοινωνική τους συνοχή».

Η βράβευση ήρθε για την Ανακύκλωση PE και PET αποβλήτων για τη δημιουργία βιοαποικοδομήσιμων βιοπλαστικών για συσκευασίες τροφίμων και ποτών (upPE-T)» του Προγράμματος Horizon 2020. Ειδικά σε έναν αστικό και πυκνοκατοικημένο Δήμο το θέμα της ανακύκλωσης είναι εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα για 2 λόγους. Πρώτον, διότι είναι χιλιάδες κόσμου και οι υπηρεσίες του Δήμου πρέπει να είναι σε πολλά σημεία ταυτόχρονα με ότι συνεπάγεται αυτό και δεύτερον διότι η περιβαλλοντική υπευθυνότητα απαιτεί χρόνο ώστε να γίνει συνείδηση. Το καλό είναι πως η Δημοτική Αρχή και οι αρμόδιες αντιδημαρχίες αλλά και οι εργαζόμενοι έχουν δείξει έμπρακτα την πρόθεση να κάνουν το καλύτερο.

Ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Γιώργος Κρικρής παραλαμβάνοντας το βραβείο δήλωσε: «Κάνουμε το αυτονόητο. Συνεχίζουμε την συστηματική διαχείριση στερεών αποβλήτων με σκοπό ένα πιο πράσινο περιβάλλον».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr