17.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ηλιόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανακαταθέσει την τροπολογία για τη μείωση της φορολογίας στα καύσιμα

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα επανακαταθέσει την τροπολογία που είχε καταθέσει ήδη από το Σεπτέμβριο για τη μείωση της φορολογίας στα καύσιμα, όπως προαναγγέλλει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νάσος Ηλιόπουλος.

Καταγγέλλει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη ρίχνει την κοινωνία στα βράχια με την άρνηση λήψης μέτρων κατά της ακρίβειας» και σχολιάζει: «Έχουν δώσει 5 δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις και αρνούνται τη μείωση της φορολογίας στα καύσιμα που θα κοστίσει 1,5 δισ. ευρώ για έναν ολόκληρο χρόνο».

«Η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα θα μειώσει σημαντικά την τιμή της βενζίνης, του πετρελαίου κίνησης, του αγροτικού πετρελαίου και τους λογαριασμούς φυσικού αερίου», επισημαίνει ο Ν. Ηλιόπουλος, καλώντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό «να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι σε νοικοκυριά και επαγγελματίες που βλέπουν το εισόδημά τους να εκμηδενίζεται».

Αναλυτικά ολόκληρη η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ρίχνει την κοινωνία στα βράχια με την άρνηση λήψης μέτρων κατά της ακρίβειας. Έχουν δώσει 5 δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις και αρνούνται τη μείωση της φορολογίας στα καύσιμα που θα κοστίσει 1.5 δισ. ευρώ για έναν ολόκληρο χρόνο.

»Η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα θα μειώσει σημαντικά την τιμή της βενζίνης, του πετρελαίου κίνησης, του αγροτικού πετρελαίου και τους λογαριασμούς φυσικού αερίου.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα επανακαταθέσει την τροπολογία που είχε καταθέσει ήδη από το Σεπτέμβριο για τη μείωση της φορολογίας στα καύσιμα.

»Ο κ. Μητσοτάκης ας αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι σε νοικοκυριά και επαγγελματίες που βλέπουν το εισόδημά τους να εκμηδενίζεται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr