Το φιάσκο στην Αττική Οδό που οδήγησε στον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, ενώ κινητοποιήθηκε μέχρι και ο Στρατός για να συνδράμει.

Ο κόσμος που εγκλωβίστηκε ζητά εξηγήσεις, ενώ έχει ανοίξει ήδη και η συζήτηση για τις αποζημιώσεις.

  • Διαβάστε επίσης: Πώς φτάσαμε στο Βατερλό της Ελπίδας – Τα 3+1 ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις

Απαντήσεις για το απόλυτο χάος που έφερε ο χιονιάς στην Αττική Οδό με χιλιάδες ανθρώπους να εγκλωβίζονται στον αυτοκινητόδρομο, επιχείρησε να δώσει ο διευθυντής κυκλοφορίας της Αττικής Οδού, Φάνης Παπαδημητρίου, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου, ακόμα βρίσκονται εγκλωβισμένα περίπου 200 με 300 άτομα, ενώ 1.000 αυτοκίνητα έχουν αφεθεί στον αυτοκινητόδρομο. Οι περισσότεροι απεγκλωβίστηκαν από χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί σε συντονισμό με τον Στρατό, την Πυροσβεστική και την Τροχαία, με πούλμαν αλλά ακόμα και με βαγόνια του Προαστιακού.

Στο ερώτημα γιατί η Αττική Οδός συνέχιζε να δέχεται οδηγούς μέσα στον αυτοκινητόδρομο για πέντε ολόκληρες ώρες, απάντησε «γιατί τα περιστατικά στην αρχή ήταν αντιμετωπίσιμα» και πρόσθεσε πως ένας δρόμος δεν κλείνει από μια ιδιωτική εταιρία αλλά χρειάζεται συνεννόηση με την Τροχαία.

«Δεν αδικώ κανέναν» για τις αξιώσεις

Αναφορικά με τις αξιώσεις σε βάρος της Αττικής Οδού τόσο από την πολιτεία, όσο και από μεμονωμένους πολίτες, ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε «είμαστε προετοιμασμένοι για όλα και προφανώς δεν αδικώ κανέναν».

Προηγούμενο άρθρο«Ελπίδα»: Χωρίς ρεύμα δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά στην Αττική
Επόμενο άρθροΈκκληση δημάρχου Χαλανδρίου προς ΔΕΔΔΗΕ: “Αποκαταστήστε τις βλάβες”