15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Γεωργιάδης – Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει συγκεκριμένα πακέτα μέτρων για την ακρίβεια τις επόμενες ημέρες

Στο θέμα των περιστατικών στην ΑΣΟΕΕ και το ΑΠΘ, αλλά και στο θέμα της ακρίβειας αναφέρθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε ότι αφορά το μείζον θέμα της ακρίβειας, ανέφερε ότι σήμερα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τον πληθωρισμό 7,1%, ο οποίος είναι ο υψηλότερος από τη δεκαετία του ’70, γεγονός που αποδεικνύει ότι μιλάμε για ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Σε ότι αφορά το θέμα με τις δηλώσεις για τη μείωση συντελεστών του ΦΠΑ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανατιμήσεις που αναμένονται σε βασικά αγαθά, ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως όχι μόνο δεν υπάρχει καμιά διαφωνία με τον κ. Σταϊκούρα, αλλά αντίθετα υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ τους και μεταξύ των υπουργείων τους.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1,  η Κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση συντελεστών του ΦΠΑ, ενώ ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει τώρα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός. «Και έχει δίκιο ο κ. Σταϊκούρας», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

  • Διαβάστε επίσης: Γεωργιάδης – Τι απαντά για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και τις αυξήσεις στα καύσιμα

Στη συνέχεια διαβεβαίωσε πως η Κυβέρνηση τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει πακέτα μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που στοχεύουν τόσο στην ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος όσο και στην ενίσχυση επαγγελματικών κλάδων που πλήττονται.

Για τα Πανεπιστήμια

Για τα Πανεπιστήμια ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια διακομματική συμφωνία που θα καταδικάζει τη βία στα Πανεπιστήμια. Κι επειδή όπως είπε αυτού του είδους τις έκνομες ενέργειες μπορεί να τις αντιμετωπίσει μόνο η Αστυνομία θα πρέπει να συμφωνήσουμε και στην αναγκαιότητα επέμβασης της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια όταν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα.

Ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε ότι η κριτική που δέχεται η Κυβέρνηση πως έχει υπαναχωρήσει στην δέσμευση της ότι θα αντιμετωπίσει τα φαινόμενα βίας στα Πανεπιστήμια, είναι άδικη, καθώς τις τελευταίες μέρες είδαμε την ΕΛ.ΑΣ να επεμβαίνει και στην ΑΣΟΕΕ και στο ΑΠΘ όταν χρειάστηκε, ενώ αναφερόμενος στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία, δήλωσε ότι η εκπαίδευση των μελών της ξεκινάει την επόμενη Δευτέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr