26.8 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Σταϊκούρας – Δεν υφίσταται αυτήν τη στιγμή οποιοδήποτε ενδεχόμενο μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ

«Δεν υφίσταται αυτήν τη στιγμή οποιοδήποτε ενδεχόμενο μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Επεσήμανε δε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούμε να εκτροχιάσουμε τον προϋπολογισμό τον Ιανουάριο».

Πρέπει να υπάρχει δημοσιονομικός χώρος

Όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», υπάρχουν οι μειώσεις φόρων, όπως στις ασφαλιστικές εισφορές και στην εισφορά αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα, που επεκτείνονται εφέτος και πρέπει να υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος αφ’ ενός για τη μονιμοποίησή τους και αφ’ ετέρου για επιπλέον παρεμβάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι χτες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο MEGA, ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα μέτρο που βρίσκεται υπό διερεύνηση προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση δια της φοροελάφρυνσης σε ορισμένα είδη προϊόντων και να αναχαιτιστεί το πληθωριστικό κύμα που βιώνει η χώρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς σήμερα αν είναι στη σκέψη της κυβέρνησης η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, απέφυγε να μιλήσει συγκεκριμένα και προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr