16.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Προσλήψεις 4.784 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία

Σε 4.784 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, 3.576 εξ αυτών με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας και 1.208 αναπληρωτών (γενικής εκπαίδευσης, μαθητείας, ψυχολόγοι/κοινωνικοί λειτουργοί) με συμβάσεις ως τη λήξη του σχολικού έτους, προκειμένου να καλύψουν αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από απουσίες εκπαιδευτικών σχετιζόμενες με την πανδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Σε δήλωση της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφέρει η ανακοίνωση, επισήμανε για την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, ότι «μαθητές, εκπαιδευτικοί, στελέχη εκπαίδευσης, γονείς τήρησαν με συνέπεια το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο προσερχόμενοι στις σχολικές μονάδες, με τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης σε πλήρη συνέργεια».

«Η μαζική διενέργεια αυτοδιαγνωστικών τεστ στο μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού που έχει εξεταστεί ταυτόχρονα για κορονοϊό -1,6 εκατομμύρια μαθητών και εκπαιδευτικών μέσα σε 24 ώρες- είχε ως αποτέλεσμα την έγκαιρη ανίχνευση σχεδόν 16.000 εν δυνάμει κρουσμάτων, την απομόνωσή τους και την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του ιού, όχι μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία», πρόσθεσε η κυρία Κεραμέως.

Ν. Κεραμέως: Δεν θα γνωρίζαμε τα κρούσματα αν δεν άνοιγαν τα σχολεία

«Έγινε ο μεγαλύτερος έλεγχος για τον κορωνοϊό που έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας. 1,6 εκατ. άνθρωποι ελέγχθηκαν μέσω self και rapid test» είπε η υπουργός Παιδείας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα 15.500 κρούσματα τα οποία εντοπίστηκαν λέγοντας: «Και εκεί μπορεί να δει κανείς τη σημασία της λειτουργίας των σχολείων και για υγειονομικούς λόγους, διότι αν δεν είχαν ανοίξει τα σχολεία, πιθανόν να μην είχαμε εντοπίσει αυτά τα κρούσματα»

Τηλεκπαίδευση

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε και στο θέμα της τηλεκπαίδευσης και διευκρίνισε: «Η τηλεκπαίδευση γίνεται ήδη οποτεδήποτε ένα τμήμα πρέπει να αναστείλει τη λειτουργία του. Έγινε το προηγούμενο διάστημα, θα συμβεί και τώρα προφανώς. Αλλά μπορεί να είναι και για άλλον λόγο, εκτός του κορωνοϊού. Στη Φλώρινα, που έγινε ο σεισμός, άμεσα ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τηλεκπαίδευση. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη διά ζώσης εκπαίδευση»

Ενώ συνέχισε λέγοντας πως απόλυτη προτεραιότητα του υπουργείου είναι τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά με αυξημένα πρωτόκολλα ασφαλείας, και με συνεχή σελφ τεστ που όπως τα χαρακτήρισε είναι ένα πολύτιμο εργαλείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr