19.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Στον εορτασμό των Θεοφανείων στη Φλόριντα ο δήμαρχος Χανίων (φώτο)

Σημαντικές επαφές με την ελληνική ομογένεια

Στον εορτασμό των Θεοφανείων στο Τάρπον Σπρίνγκς στη Φλόριντα παρευρέθηκε χθες, Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης. Τον Δήμαρχο Χανίων συνόδευσαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων του Δήμου, Ελένη Ζερβουδάκη, και ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Δημοτικής Περιουσίας, Νίκος Χαζιράκης.

Ο Δήμαρχος Χανίων, ο οποίος βρίσκεται στο «Νησί των Σφουγγαράδων», όπως χαρακτηριστικά αποκαλούν το Τάρπον Σπρίνγκς οι ομογενείς, για την ολοκλήρωση της αδελφοποίησης του Δήμου Χανίων με το Τάρπον Σπρινγκς, παρακολούθησε την αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στον ιστορικό καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου. Μάλιστα, μια ημέρα νωρίτερα προηγήθηκε ο αγιασμός των πλοιαρίων και η ευλογία των νεαρών, που συμμετείχαν στα Θεοφάνεια, από τον επίσκοπο Αμερικής Ζήλων, κ.κ. Σεβαστιανό.

Τον Αγιασμό των Υδάτων τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ.κ. Ελπιδοφόρος, παρουσία πλήθους ομογενών, ενώ συνολικά στην προσπάθεια για τον σταυρό συμμετείχαν 67 νεαροί ομογενείς. Τα μέλη της ελληνικής αποστολής, που έτυχαν θερμής υποδοχής από την τοπική ομογένεια και, ιδιαίτερα, τους Κρητικούς, συμμετείχαν επίσης στο καθιερωμένη γεύμα προς τιμήν των επισήμων.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων σε τοπικά Μ.Μ.Ε. επεσήμανε μεταξύ άλλων για την τοπική ομογένεια «η παρουσία της μας υπενθυμίζει τη σύγχρονη ιστορία μας, τις δυσκολίες, που περάσαμε ως Ελληνισμός, αλλά και τα άλματα και την πρόοδο, που σημείωσαν οι Έλληνες απανταχού στη Γη. Όλα αυτά, μας κάνουν να είμαστε ακόμα πιο συνειδητοποιημένοι για τις δυνατότητες, που έχουμε, όταν δουλέψουμε με στόχο και προσήλωση και προσπαθήσουμε όλοι μαζί να προχωρήσουμε».

Ο κ. Σημανδηράκης αναφερόμενος στην αδελφοποίηση με το Τάρπον Σπρινγκς, τόνισε: «η αδελφοποίηση για εμάς, πέρα από το συμβολικό χαρακτήρα, που έχει, την ενίσχυση της σχέσης μεταξύ των ομογενών και των Κρητικών, έχει και άμεσα αποτελέσματα σε τομείς συνεργασίας από τις οποίες και οι δύο πλευρές μπορούμε να ωφεληθούμε. Το πρώτο, έχει να κάνει με προγράμματα εκπαίδευσης. Ήδη, μέσω του εξαιρετικού φίλου και Δημάρχου, Χρυσόστομου Αλαχούζου, έχουμε αναλάβει πρωτοβουλία και συνομιλούν τα ερευνητικά μας ιδρύματα για να μπορέσουμε να διοργανώσουμε ανταλλαγές φοιτητών, αλλά και μαθητών μεταξύ των δύο Δήμων. Το δεύτερο, έχει να κάνει με το κομμάτι του πολιτισμού. Συγκεκριμένα, στοχεύουμε, ώστε να μπορέσουμε να οργανώσουμε σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα, τα οποία θα γίνουν και στα Χανιά και στο Τάρπον Σπρινγκς. Έχουμε, βέβαια, και το κομμάτι του τουρισμού. Εμείς μπορούμε να δείξουμε τις ομορφιές του Τάρπον Σπρινγκς και αυτό μπορεί να προβάλλει ακόμα πιο έντονα τις ομορφιές των Χανίων και γενικότερα της Κρήτης. Πολυεπίπεδες, λοιπόν, συνεργασίες, επωφελείς για τους κατοίκους και των δύο Δήμων».

Επισημαίνεται ότι σήμερα το απόγευμα, στις 17.00 (τοπική ώρα), θα πραγματοποιηθεί από τους δύο Δημάρχους η τελική υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης του Δήμου Χανίων με το Τάρπον Σπρινγκς, στο πλαίσιο επίσημης τελετής στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου του Τάρπον Σπρινγκς. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση της αδελφοποίησης είχε πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2021, σε μια συμβολική τελετή στο Φρούριο Φιρκά, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, παρουσία του Δημάρχου του Τάρπον Σπρινγκς, Χρυσόστομου Αλαχούζου.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr