23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Η σημαία των προσφυγικών σωματείων κυματίζει στο δημαρχείο Χαλανδρίου

Η σημαία των προσφυγικών σωματείων για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής κυματίζει στο δημαρχείο Χαλανδρίου

Από την πρώτη ημέρα του 2022, η σημαία της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) για τα 100 χρόνια Εθνικής Μνήμης από την Μικρασιατική Καταστροφή και το Έτος Μνήμης Προσφυγικού Ελληνισμού, κυματίζει στο δημαρχείο Χαλανδρίου.

Ο Δήμος Χαλανδρίου είναι ο πρώτος δήμος που, τιμώντας τη σημαντική αυτή επέτειο, ύψωσε στο δημαρχείο της πόλης τη σημαία της ΟΠΣΕ, μετά από πρόταση του Συνδέσμου Μικρασιατών & Κωνσταντινουπολιτών Χαλανδρίου «Ρίζες».

«Αυτή τη χρονιά θα γίνει μεγάλη προσπάθεια να μάθουν οι νεότερες γενιές τις ρίζες τους»

Αναφερόμενος στη συμβολική αυτή κίνηση, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος υπογράμμισε: «Κύλησαν 100 χρόνια από τον μεγάλο ξεριζωμό.

Οι παλιοί έφυγαν, οι μνήμες ξεθωριάζουν, όμως δεν θα χαθούν. Φροντίζουν γι’ αυτό οι εναπομείναντες. Και όσοι γνωρίζουν καλά πως ο χαμός πάνω από 600.000 ανθρώπων, η  καταστροφή του μικρασιάτικου ελληνισμού και η εξορία του από τη γη της Ιωνίας, καθόρισε αποφασιστικά την πορεία του λαού μας αυτά τα 100 χρόνια.

»Στο Χαλάνδρι, που για χρόνια αποσιωπήθηκε η τεράστια συμβολή των προσφύγων στην νεότερη φυσιογνωμία του, αυτήν τη χρονιά θα γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να μάθουν οι νεότερες γενιές τις ρίζες τους.

»Το χρωστάμε σε όσους έφυγαν, πιότερο  όμως σε αυτούς που θα ‘ρθουν», κατέληξε ο Σίμος Ρούσσος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr