16.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Δ. Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη: Πανελλήνια Διαπανεπιστημιακά Πρωταθλήματα Σκάκι 2021

Στον πολιτιστικό πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος»

Τα Πανελλήνια Διαπανεπιστημιακά Πρωταθλήματα Σκάκι 2021 φιλοξένησε πριν από λίγες μέρες ο πολιτιστικός πολυχώρος «Μάνος Λοϊζος» Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Ενενήντα φοιτητές από 17 ανώτατα ιδρύματα της χώρας συμμετείχαν στο Ατομικό Διαπανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Σκάκι το οποίο είχε και ομαδική βαθμολογία-βράβευση καθώς και στο Ομαδικό Διαπανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Φυτευτό Σκάκι. Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε αυτή τη εκδήλωση στη Β’ περιφέρεια Πειραιά και την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν το Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, ο Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού, ο ΕΟΑΟ Φυσιολάτρης Νίκαιας και το ερευνητικό κέντρο παιχνιδιού και άσκησης «Αμίλλημα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η διοργάνωση για φοιτητές πραγματοποιήθηκε μετά από πολλά έτη και χωρίς κόστος συμμετοχής.  Την πρώτη μέρα των αγώνων ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας Λυμβέριος Αγγελάκης και η Πρόεδρος του ΕΟΑΟ Φυσιολάτρη Νικαίας Χριστίνα Κασίδη υπεύθυνη υγειονομικού πρωτοκόλλου και εντευκτηρίου του Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού,  αναφέρθηκαν στο υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης η οποία είχε αρκετές καινοτομίες. Μια από αυτές ήταν τα καρτελάκια  -κονκάρδες με  Qr code τον οποίο  σάρωναν οι φοιτητές με το κινητό τους τηλέφωνο έβλεπαν την εκάστοτε κλήρωση. Εκτός των κυπέλλων και των μεταλλίων στους νικητές, αποστάλθηκαν σε όλους e – διπλώματα. Για την προσφορά τους στη διοργάνωση βραβεύτηκαν οι Στέλιος Γιαννέλος και Μαριάννα Λεμονή.

Διευθυντής αγώνων ήταν ο Δημήτρης Κεφάλας Πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού και Επικεφαλής Διαιτητής ο FIDE διαιτητής Λεωνίδας Σιδηρόπουλος. Για τη διεξαγωγή των αγώνων τηρήθηκαν τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και τον συντονισμό ανέλαβε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Λευτέρης Χατζηπαυλίδης.  Στην τελετή λήξης, παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Νίκαιας –  Αγ.Ι.Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης ο οποίος συνεχάρη διοργανωτές και συμμετέχοντες και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Νικόλαος Άννινος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr