22.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Κοροναϊός – Νέα περιοριστικά μέτρα – Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ για ανυπαρξία μέτρων ενίσχυσης του ΕΣΥ

Η σκωπτική διάθεση στο σχολιασμό των κυβερνητικών μέτρων που ανακοινώθηκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου και τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη κυριαρχεί στις ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «φοράτε μάσκα και ότι βρέξει ας κατεβάσει», το ΚΚΕ έκανε λόγο για «ακόμα μια συμβολή της κυβέρνησης της ΝΔ στην επιστημονική σκέψη και την επιδημιολογική επιτήρηση», ενώ το ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για «καθυστερημένα και ανεπαρκή» μέτρα.

Κοινός παρονομαστής της κριτικής των κομμάτων της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση είναι η ανυπαρξία μέτρων ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και των αντοχών του σε συνθήκες πανδημίας καθώς και έλλειψη ουσιαστικών μέτρων για την ενίσχυση των τεστ και την αποτελεσματική ιχνηλάτηση και την επιτήρηση της διασποράς του κοροναϊού.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε εννέα συγκεκριμένες προτάσεις – άμεσα μέτρα που κατά την άποψη της Κουμουνδούρου πρέπει να τεθούν αμέσως σε εφαρμογή, επισημαίνοντας πως «όσο συνεχίζει τις παλινωδίες ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τους πολίτες στην απόλυτη καταστροφή, και βιολογική και κοινωνική και οικονομική».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr