17.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Δ. Β. Κυνουρίας: Παρουσίαση πρώτων βοηθειών από διασώστες του ΕΚΑΒ

«Παρουσίαση καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, πρώτων βοηθειών και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, από διασώστες του ΕΚΑΒ»

Το Κέντρο Υγείας Άστρους συνδιοργάνωσε με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, το ΕΚΑΒ και τον Σύλλογο Φίλων Κέντρου Υγείας Άστρους παρουσίαση καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, πρώτων βοηθειών και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή τα οποία διενεργήθηκαν από ομάδα διασωστών του ΕΚΑΒ, την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Άστρους.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία των δύο Αντιπροέδρων του ΕΚΑΒ κ.κ. Μιχάλη Αγρανιώτη και Παναγιώτη Κουτσουμπέλη.

Επίσης είχαν κληθεί να παρακολουθήσουν την παρουσίαση εκπρόσωποι όλων των αθλητικών ομάδων της περιοχής, εκπρόσωποι των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας του Δήμου μας καθώς και οι υπεύθυνοι των εξωτερικών απινιδωτών σε Άγιο Ιωάννη και Παράλιο Άστρος.

Δυστυχώς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου δεν ήταν δυνατόν να προσκληθούν περισσότερα άτομα.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ έκαναν μια πολύ ενδιαφέρουσα και αναλυτική παρουσίαση καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, πρώτων βοηθειών και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή σε όσους παρευρέθηκαν. Επίσης δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να τις εφαρμόσουν και αυτοί στα εκπαιδευτικά προπλάσματα.

Μετά το πέρας της παρουσίασης ακολούθησε επίσκεψη των Αντιπροέδρων του ΕΚΑΒ, του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργου Καμπύλη και της Διευθύντριας του Κέντρου Υγείας  Άστρους κ. Πηγής Περδικάκη στο Κέντρο Υγείας Άστρους όπου συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν το Κέντρο Υγείας. 

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους και ειδικότερα τους διασώστες οι οποίοι δεσμεύτηκαν πως όταν ευνοήσουν οι συνθήκες της πανδημίας θα επαναλάβουν την παρουσίαση σε περισσότερους πολίτες.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας δήλωσε σχετικά «Ευχαριστώ πολύ τους Αντιπροέδρους για την παρουσία τους, την ομάδα του ΕΚΑΒ καθώς και όλους όσους συμμετείχαν. Στόχος του σεμιναρίου ήταν να εφοδιάσει όλους τους συμμετέχοντες με τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να μπορούν να παρέμβουν με ασφάλεια σε επείγοντα περιστατικά. Δεσμευόμαστε πως θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες ενέργειες με παρουσία όλων των ενδιαφερομένων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr