25.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Οι 2 τελευταίοι διαγωνισμοί του έτους για 2.299 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

Ένα βήμα πριν το Εθνικό Τυπογραφείο βρίσκονται 2 διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ για 2.299 μόνιμες θέσεις. Πρόκειται για τον 1Γ/2021 γραπτό διαγωνισμό για 822 θέσεις στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσοδών και 1.477 θέσεις σε δήμους και Περιφέρειες. Και οι δυο αυτοί διαγωνισμοί θα «τρέξουν» μέσα στο 2022 αλλά η έκδοση τους θα προλάβει να γίνει μέχρι το τέλος του έτους. Από τις ειδικότητες που θα ζητηθούν ξεχωρίζουν οι μηχανικοί και διοικητικοί για τους δήμους και οι εφοριακοί και τελωνειακοί για την ΑΑΔΕ.

Γραπτός διαγωνισμός για 822 μόνιμους στην ΑΑΔΕ

Ένα στάδιο πριν το Εθνικό Τυπογραφείο βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος γραπτός διαγωνισμός που θα αφορά 822 μόνιμες θέσεις στην ΑΑΔΕ. Στοχος της Ανεξάρτητης Αρχής είναι η σχετική προκήρυξη να δημοσιοποιηθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, το πολύ στις αρχές Ιανουάριου. Οι αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου ή το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου του 2022. Υπενθυμίζεται ότι η νέα προκήρυξη για την ενισχύσει την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με μόνιμο προσωπικό, αφορά τις ειδικότητες: ΠΕ/ΤΕ Πληροφορικής, ΠΕ Εφοριακών, ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ Τελωνιακών και ΠΕ Δημοσιονομικών.

Αντικείμενο απασχόλησης

Οι υποψήφιοι/ες για τις θέσεις του κλάδου ΠΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ πρόκειται να απασχοληθούν κυρίως με την ερμηνεία και εφαρμογή της Φορολογικής νομοθεσίας. Τον έλεγχο των παραστατικών/στοιχείων που αφορούν στη σωστή εκτέλεση εργασιών που αναφέρονται σε θέματα διεκπεραίωσης των διαπιστούμενων παραβάσεων της φορολογικής και λοιπής νομοθεσίας. Την διαχείριση θεμάτων είσπραξης δημοσίων εσόδων καθώς και τις αντικρούσεις επί ανακοπών, προσφυγών ή λοιπών ενδίκων μέσων, που ασκούνται από φορολογουμένους ή οφειλέτες του Δημοσίου και την τήρηση όλων των διαδικασιών για την διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου. Την εκτέλεση των προβλεπόμενων και απαραίτητων εργασιών σχετικά με την παρακολούθηση της συμμόρφωσης σε θέματα φορολογίας εισοδήματοςΦυσικών και Νομικών Προσώπων, Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, φορολογίας επί της κατοχής ακίνητης περιουσίας και Περιουσιολογίου. Τη βεβαίωση οφειλών. Την παροχή κατευθύνσεων-οδηγιών στους φορολογουμένους σε θέματα φορολογικής συμμόρφωσης.

Οι υποψήφιοι/ες για τις θέσεις του κλάδου ΠΕ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ πρόκειται να απασχοληθούν κυρίως με την ερμηνεία και εφαρμογή της Τελωνειακής νομοθεσίας. Τον έλεγχο των παραστατικών/στοιχείων που αφορούν στη σωστή εκτέλεση εργασιών που αναφέρονται σε θέματα διεκπεραίωσης των διαπιστούμενων παραβάσεων και λαθρεμποριών της τελωνειακής, δασμολογικής, φορολογικής και λοιπής νομοθεσίας. Την διαχείριση θεμάτων είσπραξης δημοσίων εσόδων καθώς και τις αντικρούσεις επί ανακοπών, προσφυγών ή λοιπών ενδίκωνμέσων, που ασκούνται από φορολογουμένους ή οφειλέτες του Δημοσίου και την τήρηση όλων των διαδικασιών για την διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου.Τον καθολικό/δειγματοληπτικό έλεγχο διακινουμένων προσώπων και αγαθών και επαλήθευση των δηλωθέντων στοιχείων. Την ορθή δασμολογική κατάταξη και τον καθορισμό δασμολογητέας αξίας των εμπορευμάτων. Τη βεβαίωση των δασμοφορολογικών και λοιπών επιβαρύνσεων. Τη βεβαίωση οφειλών μετά από έλεγχο.

Πώς θα γίνει ο διαγωνισμός

Οι αιτήσεις συμμετοχής στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων με γραπτό διαγωνισμό  θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Α.Σ.Ε.Π. αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου. Ο υποψήφιος, με βάση την προκήρυξη, αφού εισέλθει στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Α.Σ.Ε.Π., συμπληρώνει την ηλεκτρονική αίτηση, σύμφωνα με τις οδηγίες που δίδονται στον διαδικτυακό τόπο αυτού. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσα στην προθεσμία που ορίζεται στην προκήρυξη, η οποία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δέκα (10) ημερών. Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτυακού τόπου του Α.Σ.Ε.Π., εκτός εάν με την προκήρυξη ορισθεί κατ’ εξαίρεση άλλος τρόπος υποβολής. Εντός της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, υποβάλλεται ηλεκτρονικά μόνο η αίτηση συμμετοχής (Α’ στάδιο), χωρίς να δίνεται η δυνατότητα επισύναψης δικαιολογητικών από τον υποψήφιο.

Μετά τη βαθμολόγηση της γραπτής εξέτασης, οι υποψήφιοι που θα κληθούν από το Α.Σ.Ε.Π., με σχετική ανάρτηση στον διαδικτυακό του τόπο, προς υποβολή δικαιολογητικών, πρέπει να καταχωρίσουν ηλεκτρονικά τα απαιτούμενα στοιχεία και δικαιολογητικά στο ηλεκτρονικό Μητρώο του Α.Σ.Ε.Π. και κατόπιν να τα υποβάλλουν ηλεκτρονικά εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας (Β’ στάδιο), με σχετική επίκληση αυτών από το ως άνω Μητρώο, επισυνάπτοντάς τα στην υποβληθείσα κατά το Α’ στάδιο αίτησή τους. Κατά το Β’ στάδιο επιτρέπεται η επισύναψη μόνο των απαιτούμενων δικαιολογητικών που αποδεικνύουν τα επικαλούμενα κατά το Α’ στάδιο προσόντα, κριτήρια και ιδιότητες, ενώ δεν επιτρέπονται μεταβολές (προσθήκη, τροποποίηση, αφαίρεση) στο περιεχόμενο των πεδίων, όπως αυτά συμπληρώθηκαν στην αίτηση κατά το Α’ στάδιο. Δεδομένου ότι η επεξεργασία των αιτήσεων πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, εάν ένα από τα προσόντα του υποψηφίου, όπως, ενδεικτικά, ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ή η γνώση ξένης γλώσσας, αποτελεί ταυτόχρονα και βαθμολογούμενο κριτήριο κατάταξης και απαραίτητο πρόσθετο προσόν για την κατάταξή του σε συγκεκριμένο κλάδο/ειδικότητα, ο υποψήφιος υποχρεούται να συμπληρώσει τόσο το πεδίο που αντιστοιχεί στο βαθμολογούμενο κριτήριο κατάταξης, όσο και το πεδίο του κωδικού που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο απαραίτητο πρόσθετο προσόν.

Εως τέλος του έτους η προκήρυξη για 1.477 μόνιμους

Τις τελευταίες λεπτομέρειες της προκήρυξης για την πρόσληψη 1.477 μόνιμων δημοτικών υπαλλήλων σε διάφορους δήμους της χώρας επεξεργάζονται το ΑΣΕΠ και τα αρμόδια υπουργεία. Πηγές του ΑΣΕΠ προσδιόριζαν την αποστολή στο Εθνικό Τυπογραφείο μέσα στις γιορτές ωστόσο η προθεσμία υποβολής αιτησεων αφού πάρει ΦΕΚ θα γίνει στις αρχές του νέου ετους. Αυτή τη στιγμή η προκήρυξη είναι στις τελευταίες υπογραφές πριν οριστικοποιηθεί και σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι νέες θέσεις θα αφορούν μηχανικούς, οικονομολόγους και στελέχη πληροφορικής προκειμένου να συμβάλουν στην κατασκευή μικρών και μεγάλων έργων από τους δήμους και της Περιφέρειες, το πέρασμα στην ψηφιακή εποχή αλλά και στο συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας. Σε αυτή την κατεύθυνση οι ειδικότητες μεταξύ άλλων θα αφορούν, ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών, ΠΕ Πληροφορικής, ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών, ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, ΠΕ Γεωτεχνικών – Κτηνιατρικής, ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, ΠΕ Γεωτεχνικών (Κτηνίατρος), ΠΕ Γεωτεχνικών (Γεωπόνος), ΠΕ Μηχανικών (Αρχιτεκτόνων), ΠΕ Γεωτεχνικών (Δασολόγος), ΠΕ Μηχανικών (Αγρονόμος – Τοπογράφος), ΠΕ Μηχανικών (Πολιτικός Μηχανικός), ΠΕ Περιβάλλοντος, ΤΕ Μηχανικών, ΤΕ Τεχνολόγων Τροφίμων, ΠΕ Γεωτεχνικών Κτηνιάτρων, ΤΕ Μηχανικών (Δομικών Έργων / Έργων Υποδομής), ΤΕ Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Κοινωνικών Λειτουργών).H προκήρυξη θα προβλέπει προσλήψεις, μεταξύ άλλων, στους δήμους και τις Περιφέρειες:  Δήμος Αθηναίων, Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, Δήμος Ιωαννιτών, Δήμος Ορεστιάδας, Δήμος Πολυγύρου, Δήμος Ρεθύμνης, Δήμος Σητείας, Δήμος Χανίων, Δήμος Ωρωπού, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Κρήτης, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφέρεια Στερεάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr