13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έλεγχοι – Το βάρος να δοθεί σε γήπεδα και ΜΜΜ, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Ευρεία σύσκεψη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας με την Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, μιλώντας για τις τρεις μεγαλύτερες προκλήσεις στους υπό εξέλιξη ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων.

«Στις εκκλησίες δεν είναι λύση να προσλάβουμε εταιρείες σεκιούριτι, αλλά να καταλάβει ο κόσμος την πρόκληση ενόψει εορτών», τόνισε ο κ. Μπίνης, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

Στα γήπεδα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το βάρος πρέπει να πέφτει στην έκδοση εισιτηρίου, δηλαδή να μην εκδίδεται χωρίς πιστοποιητικό, προσέθεσε μάλιστα.

Για τις εκκλησίες, «δεχόμαστε καταγγελίες, αλλά οι έλεγχοι γίνονται γύρω από τους ναούς και δεν πρόκειται να επεκταθούν μέσα», ανέφερε επαναλαμβάνοντας πως στόχος των ελεγκτών είναι να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη και να μην χρειαστούν άλλα μέτρα.

Σχετικά με τα πρόστιμα, ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας συνόψισε ότι ανήλθαν σε 2,8 εκατομμύρια (2.830.000) τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο στα 3,3 εκατομμύρια (3.360.000) για τις ίδιες παραβάσεις.

Yπενθυμίζεται ότι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας εξετάζει καταγγελίες ή αναφορές που αφορούν σε θέματα:

  • Έκδοσης και χρήσης βεβαιώσεων εμβολιασμού κατά της COVID-19.
  • Έκδοσης και χρήσης βεβαιώσεων διαγνωστικών ελέγχων COVID-19.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr