18.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Στις εκδηλώσεις μνήμης για την 140η Επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλίας ο Γ. Πατούλης

Γ. Πατούλης: « Τιμούμε τους ήρωες της Θεσσαλίας που αγωνίστηκαν για την ελευθερία – Η Περιφέρεια Αττικής θα είναι πάντα κοντά στη Θεσσαλία έμπρακτα και θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις σχέσεις μας με συγκεκριμένες δράσεις»

Στις τιμητικές εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή την 140η Επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλίας που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη», παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης παρακολούθησε την πανηγυρική δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν Αγίας Αικατερίνης στην Πλάκα ενώ ακολούθως κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Σύλλογος Θεσσαλών Γαλατσίου «Η Αργώ», ο Σύλλογος Θεσσαλών Ν.Ιωνίας, η Ένωση Θεσσαλών Θριασίου Πεδίου και ο Σύλλογος  Θεσσαλών Ανω Λιοσίων παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς τιμώντας την μνήμη των αγωνιστών. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χ. Τριαντόπουλος. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν μεταξύ άλλων, η βουλευτής της ΝΔ Α. Σκόνδρα, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μ. Βιδάλη, η ειδική συνεργάτης του Περιφερειάρχη σε θέματα άθλησης Χ. Γαλανοπούλου και εκπρόσωποι Θεσσαλικών Συλλόγων και Ενώσεων.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

Σήμερα τιμούμε τους ήρωες της Θεσσαλίας που αγωνίστηκαν για το υψηλό αγαθό της ελευθερίας και θυσιάστηκαν για την πατρίδα τους, αποτελώντας φάρο ελπίδας και φωτεινό παράδειγμα για τις νέες γενιές.

Με τη Θεσσαλία  μας συνδέουν διαχρονικά σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης και ως Περιφέρεια Αττικής θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους και αυτό το αποδείξαμε και έμπρακτα όταν πρόσφατα στηρίξαμε τους φίλους μας Θεσσαλούς που επλήγησαν από τους σεισμούς, στέλνοντας σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια. Θα συνεχίσουμε την ισχυροποίηση των ισχυρών δεσμών που μας δένουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr