Μέχρι πριν λίγες μέρες αναρωτιόμασταν αν θα ανοίξουν οι μπυραρίες. Τώρα που άνοιξαν θα αναρωτιόμαστε αν μπορούμε να πληρώσουμε τις μπύρες.

Το επόμενο κουτάκι μπύρας, που θα αγοράσετε, κυρίως μπύρας κραφτ αναμένεται να είναι αρκετά πιο ακριβό. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς.

Και δεν είναι μόνο οι τιμές των αγροτικών commodities που έχουν εκτοξευτεί στα ύψη, ανεβάζοντας το κόστος της πρώτης ύλης για τους ζυθοποιούς.

Η Ball Corp, ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές δοχείων αλουμινίου παγκοσμίως, προκαλεί έκπληξη στον κόσμο της craft μπίρας αφού ανεβάζει τον ελάχιστο αριθμό κουτιών που πρέπει να παραγγείλουν ορισμένοι παραγωγοί, προσθέτοντας ότι θα αυξήσει τις τιμές.

  • Διαβάστε επίσης: Βρετανία – Απολύθηκε επειδή έπινε μπύρες πριν την βάρδια της αλλά δικαιώθηκε – Θα πάρει 5.000 λίρες

Η Ball είπε ότι θα απαιτήσει τώρα από πελάτες χωρίς σύμβαση — στους οποίους περιλαμβάνονται πολλά μικρότερα ζυθοποιεία — να παραγγείλουν τουλάχιστον πέντε φορτηγά (περίπου 1,02 εκατομμύρια κουτάκια) για κάθε ένα από τα ποτά τους από την 1η Ιανουαρίου. Το ελάχιστο προηγούμενο για αγορά ήταν ένα φορτηγό ανά προϊόν.

Επιπλέον, ξεκινώντας από το 2022, η Ball έγραψε ότι δεν θα μπορεί πλέον να αποθηκεύει πλεονάζοντα κουτιά από αυτούς τους μικρότερους πελάτες στις αποθήκες της και ότι η τιμή ανά κουτί θα αυξηθεί κατά σχεδόν 50% για μερικούς από αυτούς.

Τα προβλήματα στις μικρές ζυθοποιίες

Η είδηση ​​αυτή έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία σε πολλά μικρά και τοπικά ζυθοποιεία.

«Το βλέπω αυτό ως οικονομικό δολοφόνο για ορισμένους, και σίγουρα οι περισσότερες μικρές ζυθοποιίες θα πρέπει να αυξήσουν σημαντικά τις τιμές ή να ξανασκεφτούν τα μοντέλα τους», δήλωσε ο Garrett Marrero, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Maui Brewing Co. στη Χαβάη.

  • Διαβάστε επίσης: Γερμανία – Covid 19: Ψήνουν ψωμί με… μπύρα για να επιβιώσουν

Με λιγότερες από έξι εβδομάδες μέχρι το νέο έτος, εκατοντάδες μικροί ζυθοποιοί δεν θα μπορούν πλέον να αγοράζουν τα προεκτυπωμένα κουτιά τους απευθείας από τη Ball και αντ’ αυτού θα πρέπει να εξασφαλίσουν ένα από τα πιο κρίσιμα στοιχεία της επιχείρησής τους από νέες πηγές, είπε ο Μπομπ. Pease, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Ζυθοποιών.

Πηγή: ΟΤ

Προηγούμενο άρθροΑγρίνιο – Τσουχτερό πρόστιμο και λουκέτο σε κατάστημα που εξυπηρετούσε πελάτη χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού
Επόμενο άρθροΤουρκία – Ο Ερντογάν καλεί τις μουσουλμανικές χώρες σε αναγνώριση του ψευδοκράτους