Η 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί, από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δημιούργησε καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού. 

Το μήνυμα της καμπάνιας είναι «Λέξεις μαχαιριές», λέξεις που οι γυναίκες ακούν συχνά είτε από τον σύντροφό τους είτε από το οικογενειακό-φιλικό τους περιβάλλον και τις κρατούν εγκλωβισμένες σε ένα τοξικό και κακοποιητικό περιβάλλον.

Στόχος είναι οι γυναίκες να αναγνωρίσουν τα σημάδια πίσω από τις λέξεις και να απευθυνθούν στο Δίκτυο Δομών του Υπουργείου για βοήθεια και στήριξη.

Όλοι και όλες οφείλουμε να έχουμε ευαίσθητα αυτιά και εκπαιδευμένα μάτια, ώστε να αναγνωρίζουμε τα σημάδια, να αποκαλύπτουμε έναν κίνδυνο και να προστατεύουμε την ζωή.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας δήλωσε σχετικά «Η βία κατά των γυναικών είναι πλέον μια παγκόσμια πανδημία. Τα αυξανόμενα κρούσματα περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο είναι ανησυχητικά. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως η βία κατά των γυναικών δεν είναι ατομική υπόθεση, μας αφορά όλους, ανεξαιρέτως κοινωνίας και πολιτισμού. Ας μην μένουμε αμέτοχοι απέναντι στη βία. Προτρέπουμε την καταγγελία περιστατικών. Καμία δεν πρέπει να το αντιμετωπίζει μόνη της, πρέπει να καταπολεμηθεί αυτό το φαινόμενο».

Προηγούμενο άρθροΠροσλήψεις 89 εκτάκτων στη Λιγνιτική Μεγαλόπολης – 8μηνες συμβάσεις – Πότε γίνονται οι αιτήσεις
Επόμενο άρθροΠλεύρης – Τροπολογία για την ένταξη των οροθετικών στην άυλη συνταγογράφηση και στη δυνατότητα αναδοχής