17 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Περιφ. Ιονίων Νήσων: Συνάντηση με τον Πρόεδρο Ψυκτικών Ελλάδος και μέλη των σωματείων ψυκτικών Αχαΐας- Κεφαλληνίας- Ζακύνθου.

Συναντήθηκε  την  Κυριακή  21 Νοεμβρίου 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας κ. Στασινόπουλος Γεώργιος, με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ψυκτικών Ελλάδος και τα μέλη του σωματείου ψυκτικών Αχαΐας- Κεφαλληνίας-Ζακύνθου.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν τα εξής ζητήματα:

-Ενημέρωση από τον  Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ψυκτικών Ελλάδος σχετικά με τη νέα νομοθεσία της ΕΕ που πρόκειται να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, όπου ορίζει ελέγχους από τις Περιφέρειες  σε επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν φθοριούχα ψυκτικά αέρια.

-Ενεργοποίηση νέων τεχνιτών-ψυκτικών για την ενίσχυση των σωματείων ψυκτικών.

-Ενημέρωση σχετικά με προγράμματα μαθητείας του ΟΑΕΔ για την απόκτηση εμπειρίας στον τομέα των ψυκτικών.

-Συζήτηση σχετικά με τη διεξαγωγή γενικής συνέλευσης και εκλογών του σωματείου την Κυριακή 28/11/21

-Συζήτηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας κ. Γιώργο Στασινόπουλο σχετικά με την επανενεργοποίηση του εξεταστικού κέντρου αδειοδότησης τεχνιτών-ψυκτικών στο ΕΠΑΛ Ζακύνθου. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν την πιστοποίησή τους σήμερα  αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Κέρκυρα, με τεράστια οικονομική επιβάρυνση για τους ίδιους.

Τέλος συμφωνήθηκε το επόμενο διάστημα να προγραμματιστεί συνάντηση όλων των σωματείων-συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια  Ιονίων Νήσων ώστε να  τεθούν τα  ζητήματα του κλάδου για να εξευρεθούν κοινές προτάσεις και λύσεις.

Από την πλευρά μου δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να είμαι δίπλα τους και θα κάνω ότι είναι δυνατόν για την ενίσχυση του κλάδου των ψυκτικών. Άλλωστε  αυτό κάνω  για όλα τα θέματα  αρμοδιότητάς μου.

Θα απαιτήσουμε αυστηρότερους ελέγχους ώστε οι εργασίες εγκατάστασης  και συντήρησης να γίνονται   μόνο  από αδειούχους ψυκτικούς ώστε να διασφαλίσουμε  τους καλύτερους δυνατούς όρους προστασίας του περιβάλλοντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr