18.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Κακοκαιρία «Μπάλλος» – Εισηγήσεις «βόμβα» Στυλιανίδη για απαγόρευση κυκλοφορίας και κλείσιμο του Κηφισού

Μέτρα που δεν έχουν ληφθεί ξανά στο παρελθόν εισηγήθηκε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, στην έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Σε πρώτη φάση, ο κ. Στυλιανίδης εισηγείται κλείσιμο του Κηφισού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, σε όλο το μήκους της λεωφόρου, τη νύχτα, με στελέχη της αστυνομίας και του στρατού να διασφαλίζουν ότι δεν θα υπάρχει πρόσβαση.

Ακόμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι βασικές εισηγήσεις ήταν τρεις και αφορούσαν την προσπάθεια μείωσης της κινητικότητας των πολιτών στο κρίσιμο διάστημα από τις 03:00 ως τις 06:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής , όπου αναμένεται να κορυφωθεί η σφοδρότητα των φαινομένων.

Οι βασικές εισηγήσεις ήταν:

  • Να κλείσει ο Κηφισός και στα δυο ρεύματα κατά τη διάρκεια της νύχτας, με περιπολίες αστυνομίας και ενόπλων δυνάμεων για να εντοπίζουν τα προβλήματα.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  • Να σταματήσει η εργασία την Παρασκευή σε δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις για να μειωθεί η κινητικότητα

Ακόμα, σε δεύτερο πλάνο, υπάρχει σκέψη για επίταξη μηχανημάτων έργου, έτσι ώστε να συνδράμουν σε πιθανές επιχειρήσεις «οχύρωσεις» περιοχών ή διάνοιξης ρεμάτων, αλλά και σε αυτές ενδεχόμενου απεγκλωβισμού.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται έπειτα από εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Η έκτακτη συνεδρίαση για την εγρήγορση και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, του Υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Περισσότερα σε λίγο…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr