Οι ιδιωτικές επενδύσεις σε διαστημικές εταιρείες έφτασαν τα 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2021, ενώ φέτος καταγράφεται νέο ετήσιο ρεκόρ με 10,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της εταιρείας Space Capital.

«Αυτό το τρίμηνο έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ σε ετήσιες επενδύσεις για υποδομές, το οποίο ανερχόταν σε 9,8 δισεκατομμύρια δολάρια και είχε καταγραφεί το 2020», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Space Capital, Τσαντ Αντερσον.

Διαβάστε επίσης: Ο «κάπτεν Κερκ» του Star Trek ταξίδεψε στο Διάστημα με το σκάφος του Μπέζος

Η τριμηνιαία έκθεση της Space Capital ταξινομεί τις επενδύσεις στον κλάδο σε τρεις τεχνολογικές κατηγορίες: υποδομές, διανομή και εφαρμογές.

Στον τομέα των υποδομών περιλαμβάνονται οι εταιρείες που κατασκευάζουν πυραύλους και δορυφόρους.

Οι διαστημικές εταιρείες που συνενώθηκαν με SPAC και εισήχθησαν στο χρηματιστήριο, αποτέλεσαν σημαντικό μέρος των κεφαλαίων που συγκεντρώθηκαν το τρίτο τρίμηνο – ξεχωρίζοντας τις Rocket Lab, Spire Global, BlackSky, Momentus και Redwire.

Οι δύο μεγαλύτερες συμφωνίες του τριμήνου ήταν της ORBCOMM, η οποία έγινε ιδιωτική για 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, και η δορυφορική ευρυζωνική εταιρεία OneWeb, η οποία συγκέντρωσε 550 εκατομμύρια δολάρια.

Με περισσότερες συμφωνίες SPAC που αναμένεται να κλείσουν το τέταρτο τρίμηνο, ο Αντερσεν εκτίμησε ότι θα σημειωθούν νέα ρεκόρ στο τέλος του 4ου τριμήνου.

Συνολικά, η Space Capital παρακολουθεί 1.654 εταιρείες οι οποίες έχουν συγκεντρώσει 231,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικές επενδύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, από το 2012, και στις τρεις διαστημικές κατηγορίες.

Πηγή: OT.gr

Προηγούμενο άρθροΔιαβατά – Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη τροφίμων
Επόμενο άρθροΚλειστά Πανεπιστήμια – Ποια θα μείνουν κλειστά την Παρασκευή λόγω της κακοκαιρίας