19.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έκθεση #GROWOURHUMANITY

   

Στην έκθεση που θα εγκαινιασθεί την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, στις 5 μ.μ., στη Βιβλιοθήκη Σαρωνίδας «Α. Ιωαννίδης», τα  αποφθέγματα προβάλλονται σε 16 πάνελ θυμίζοντας σοφά λόγια διακεκριμένων ανθρωπιστών, οι οποίοι ανέπτυξαν την έννοια της ανθρωπιάς, της προσπάθειας, τόνισαν την αγάπη τους για την αλήθεια, την ηθική ακεραιότητα, την πίστη στη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος και χρησιμοποίησαν τα ιδανικά τους ως ακτιβιστές, πολιτικοί, καθηγητές, συγγραφείς, αθλητές και καλλιτέχνες.

Πρόκειται για μια προσπάθεια καλύτερης κατανόησης του ανθρώπου από τον συνάνθρωπο και μια απόπειρα προσέγγισής του ατόμου με αισθήματα σεβασμού και αλληλεγγύης , ώστε σε καιρούς πολυεπίπεδης κρίσης, οι δίαυλοι της επικοινωνίας να παραμείνουν ανοιχτοί.

Τα ρητά προέρχονται από τους:

Τσεχική Δημοκρατία – Βάτσαβ Χάβελ, Άλφονς Μούχα

Αγγλία – Βιρτζίνια Γουλφ, Κλάιβ Στέιπλς Λιούις

Σουηδία – Γκρέτα Τούνμπεργκ

Ισπανία – Ενρίκε Βίλα-Μάτας

Σλοβενία – Φραντσέ Πρεσέρεν

Ρουμανία – Τζόρτζε Ενέσκου, Μιχάι Εμινέσκου

Πολωνία – Στάνισλαβ Χέρμαν Λεμ

Νορβηγία – Φρίντγιοφ Νάνσεν

Ολλανδία – Μπαρούχ Σπινόζα

Γαλλία – Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

Κύπρος – Κώστας Μόντης

Το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας είναι ανεξάρτητος οργανισμός του Υπουργείου Εξωτερικών της Τσεχικής Δημοκρατίας και συμμετέχει στο  διεθνές πρότζεκτ #GrowOurHumanity, το οποίο ξεκίνησε από το Τσεχικό Κέντρο της Στοκχόλμης και συνεχίστηκε σε άλλες πόλεις – Βρυξέλλες, Σόφια, Μιλάνο, Ρότερνταμ και σε άλλα Τσεχικά Κέντρα και τσεχικές πρεσβείες.

  • Humanity (από τα λατινικά humanitas), ανθρωπότητα, ανθρωπισμός, ανθρωπιά, ανθρώπινη συμπεριφορά, αυτό, που μας κάνει ανθρώπους, βοήθεια στους ανθρώπους οπουδήποτε, ανεξάρτητα από τις εθνικές ή πολιτικές συνθήκες

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη Σαρωνίδας «Α. Ιωαννίδης», οδός Αρμονίας 25, από την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, στις 5μμ, μέχρι την Τρίτη 19 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr