17.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σεισμός στην Κρήτη – Αποκαθίστανται τα προβλήματα από τις κατολισθήσεις στον Δήμο Σητείας

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (12/10) νοτιοανατολικά της Ζάκρου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχουν τραυματισμένοι ή εγκλωβισμένοι ωστόσο, οι ζημιές σε κτίρια και υποδομές είναι αρκετές.

Ο σεισμός είχε διάρκεια και έγινε ιδιαίτερα αισθητός, με τους κατοίκους να βγαίνουν ανάστατοι στους δρόμους.

Στον Ξηρόκαμπο του Δήμου Σητείας κατέρρευσε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Επίσης, σε διάφορες περιοχές καταγράφηκαν κατολισθήσεις.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Γιάννη Γουλιδάκη, μηχανήματα του δήμου αυτή την ώρα απομακρύνουν βράχους που έχουν πέσει σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

«Ήταν ένας έντονος σεισμός και με αρκετά μεγάλη διάρκεια. Μετά και τους τελευταίους σεισμούς στο Αρκαλοχώρι, αλλά και τον άλλον μεγάλο σεισμό στην περιοχή μας, πριν από ένα περίπου χρόνο, ο κόσμος είναι ανήσυχος», είπε ο κ. Γουλιδάκης.

Παράλληλα, συνέστησε στους πολίτες να είναι ψύχραιμοι, «καθώς το φαινόμενο παρακολουθείται στενά και όλες οι υπηρεσίες είναι σε επαγρύπνηση για την καταγραφή οποιασδήποτε ανάγκης προκύψει».

Οι φωτογραφίες από την περιοχή δείχνουν τα βράχια να έχουν πέσει σε επαρχιακούς δρόμους

Διαφορετικό ρήγμα από αυτό στο Αρκαλοχώρι

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σεισμολόγοι κάνουν λόγο για διαφορετικό σεισμικό κέντρο από αυτό του Αρκαλοχωρίου που είχε δώσει τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ στις 27 Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας στο in.gr, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος επεσήμανε πως η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο θαλάσσιο χώρο νότια της Ιεράπετρας και πως δεν σχετίζεται με το ρήγμα που υπάρχει στο Αρκαλοχώρι.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας. Ο σεισμολόγος υπογράμμισε ότι πρόκειται για διαφορετικό σεισμικό κέντρο σε σύγκριση με το Αρκαλοχώρι, με διαφορετική συμπεριφορά, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν πρέπει να συνδέονται οι δύο σεισμοί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr