24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Οικονομικό Πανεπιστήμιο – Φοιτητής καταγγέλλει ξυλοδαρμό από αντιεξουσιαστές

Στιγμές τρόμου έζησε ένας φοιτητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από αγνώστους το απόγευμα της Τρίτης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία του, ομάδα τριών ατόμων τον αναγνώρισε και στη συνέχεια του επιτέθηκε. Σύμφωνα, δε, με τις πληροφορίες, ο εν λόγω φοιτητής ανήκει στη φοιτητική παράταξη «Πανελλήνια Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών» (ΠΑνΚΣ).

Ο 20χρονος φοιτητής, μιλώντας στην «Καθημερινή», τόνισε ότι βρισκόταν στο ΟΠΑ για μάθημα. «Καθώς έβγαινα από την πλαϊνή είσοδο της Δεριγνύ με αναγνώρισαν τρία άτομα που μάλλον πρόσκεινται στο αναρχικό χώρο και άρχισαν να με χτυπάνε με μπουνιές και κλοτσιές» τόνισε.

«Έχουν ενημερωθεί αστυνομία και πρύτανης αλλά δεν γίνεται τίποτα»

Από την πλευρά του, ο εκ των επικεφαλής της ΠΑνΚΣ, Βασίλης Αποστολόπουλος, μιλώντας στο ίδιο μέσο, σημείωσε ότι οι δράστες αναγνώρισαν το θύμα και τον χτύπησαν επειδή έχει υποστηρίξει τη θεσμοθέτηση πανεπιστημιακής αστυνομίας.

«Είσαι αυτός που βγαίνει στην τηλεόραση και μιλάς για βία στα ΑΕΙ και πανεπιστημιακή αστυνομία;» φέρονται να του είπαν και τον χτύπησαν.

«Έχει ενημερωθεί και η αστυνομία και ο πρύτανης αλλά δεν γίνεται τίποτα. Ντροπή σε όποιον είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια μας στο Πανεπιστήμιο. Παρακαλώ να κοινοποιηθεί μπας και ιδρώσει κανένα αυτί. Είμαστε τελείως μόνοι μας στο Πανεπιστήμιο» πρόσθεσε ο κ. Αποστολόπουλος.

Φορούσαν μάσκες για τον κοροναϊό

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δράστες φορούσαν μάσκες προστασίας για τον κοροναϊό. Το θύμα και μέλη της παράταξης στην οποία ανήκει ενημέρωσαν άμεσα τον πρύτανη και την ΕΛ.ΑΣ., καθώς οι δράστες εισήλθαν στο κτίριο του ΟΠΑ και για ώρα βρίσκονταν εντός του κτιρίου.

Την διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια.

Η… δεύτερη εκδοχή

Σύμφωνα πάντα με την «Καθημερινή» στην αστυνομία έφτασε μια άλλη εκδοχή των γεγονότων. Ότι ο φοιτητής κατά λάθος βρέθηκε στο υπόγειο του ΟΠΑ, όπου ομάδα αντιεξουαστιαστών προετοίμαζαν συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Πόλα Ρούπα.

Οι αντιεξουστιαστές, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, θεώρησαν ύποπτη την παρουσία του στο χώρο και του επιτέθηκαν αρχικώς φραστικά και κατόπιν τον προπηλάκισαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr