24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Επίθεση με βιτριόλι – Εξηγήσεις δίνει την Πέμπτη στη δίκη η δράστρια – Τι θα πει, ποιοι την επισκέπτονται στη φυλακή

Την απολογία της για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, προετοιμάζει μέσα από το κελί της στις φυλακές Κορυδαλλού, η κατηγορούμενη, Έφη Καρακατζούλα.

Λίγα 24ωρα πριν την κατάθεσή της στην δίκη, η δράστις δέχεται επισκεπτήρια από τους συγγενείς και τους δικηγόρους της. Μάλιστα, ο αδερφός της ήταν ένας από τους συγγενείς που την επισκέφθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Η δράστις, θα απολογηθεί για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας την Πέμπτη, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η κατηγορούμενη θα δώσει εξηγήσεις για την αποτρόπαια πράξη της, ενώπιον του δικαστηρίου αλλά και του θύματος της, της Ιωάνναας, που για ακόμη μια φορά θα βρεθεί στην αίθουσα του δικαστηρίου, ευελπιστώντας να μάθει το λόγο που δέχθηκε την επίθεση.

Τι θα υποστηρίξει

Όλοι περιμένουν τι θα πει τελικά η κατηγορούμενη στην απολογία της. Γιατί πέταξε το βιτριόλι στην Ιωάννα,  αν ήθελε να την σκοτώσει, αν έχει πραγματικά μετανιώσει…

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη, θα αναφερθεί στο πώς και από πού προμηθεύτηκε το βιτριόλι, αν είχε συνεργούς και στην σχέση της με τον 40χρονο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του STAR,  θα ισχυριστεί ότι δεν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα Παλιοσπύρου, αλλά μόνο να την τραυματίσει. Θα ζητήσει συγγνώμη, αν και γνωρίζει ότι η πράξη της δεν είναι αποδεκτή. Θα υποστηρίξει επίσης ότι εφοδιάστηκε το βιτριόλι από το εμπόριο αλλά δεν θα αποκαλύψει τον προμηθευτή και θα πει πως δεν είχε συνεργούς.

Παράλληλα, θα ισχυριστεί ότι έκανε 48 αναζητήσεις για δηλητήρια και όπλα για τον εαυτό της και όχι για το πώς θα αποτελειώσει το θύμα της, ενώ θα τονίσει δεν επιχείρησε ποτέ να πάει στο νοσοκομείο.

Ενώπιον των δικαστών και ενόρκων θα πει ότι η ποσότητα από το βιτριόλι που έριξε στην Ιωάννα ήταν ένα ποτήρι του νερού και όχι δύο λίτρα, ότι το έριξε από πλάγια με σκοπό να την τραυματίσει, όπως δηλώνει από την πρώτη στιγμή.

«Το επιχείρημα αυτό φαντάζει αφελές. Δεν μπορεί να υποστηριχθεί σοβαρά ότι με δυο λίτρα βιτριόλι στο πρόσωπο, θα υπάρχει μόνο τραυματισμός» είχε σημειώσει ο δικηγόρος της Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής τις προηγούμενες ημέρες.

Οπως μεταδίδεται, ο δικηγόρος της δράστριας, Σάκης Κεχαγιόγλου φέρεται ότι την συμβουλεύει να ξεκινήσει να δείχνει ένα διαφορετικό προφίλ, ωστε να γίνει -έστω και λίγο -πιο προσιτή στα Μέσα Ενημέρωσης. Να εμφανιστεί ως θύμα μίας υποτιθέμενης πλεκτάνης, και ότι παρασύρθηκε από τα λόγια κάποιων ανθρώπων του περιβάλλοντός της.

Πιθανολογείται ότι μπορεί να τεθούν και ζητήματα ψυχολογικής αστάθειας, αλλά και γενικότερων προβλημάτων, αφού ψάχνει η υπεράσπιση ελαφρυντικά. Οι συναναστροφές της κατηγορουμένης με ανθρώπους που ασχολούνται με χαρτιά και Ταρό, ίσως δώσουν στην Έφη τη «δικαολογία» της «αστάθειας» και «παράνοιας», δεδομένης της συχνής και εμμονικής της τάσης και ροπής της σε αυτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr