Σε επαγρύπνηση βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κρήτης μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,3 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 12:24 με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο, νοτιοανατολικά της Ζάκρου.

Περίπου δύο εβδομάδες μετά τα 5,9 Ρίχτερ, ο Εγκέλαδος «ξαναχτύπησε».

Οι κάτοικοι βγήκαν αναστατωμένοι στους δρόμους και οι μαθητές στις αυλές των σχολικών συγκροτημάτων.

Σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Μαλεβιζίου, Μενέλαο Μποκέα, όλα τα σχολεία  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αύριο, Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, θα παραμείνουν κλειστά για την ασφάλεια των παιδιών.

Επίσης, λουκέτο θα μπει και στους Δημοτικούς και Ιδιωτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς όπως και στα ΚΔΑΠ – ΜΕΑ.

Ειδικά κλιμάκια του Δήμου θα κάνουν επανέλεγχο σε όλα τα δημόσια κτίρια και θα δώσουν προτεραιότητα στις δομές εκπαίδευσης. Έλεγχος θα πραγματοποιηθεί και στο δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης.

Σε εφαρμογή το σχέδιο «Εγκέλαδος»

Σημειώνεται ότι μετά τον σεισμό τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή με εντολή του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης.

Έτσι, όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έχουν ενεργοποιηθεί άμεσα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού, ενώ η 3η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, το ίδιο και όλες οι δυνάμεις της Περιφέρειας.

Περιπολία από επίγεια και εναέρια μέσα

Από την Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιούνται περιπολίες από επίγεια και εναέρια μέσα για την επιτήρηση στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Κρήτης, ενώ σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα στην παραλιακή ζώνη για την πιθανότητα εκδήλωσης τσουνάμι.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από τις αρμόδιες Αρχές, αναφέρονται μόνο μικρές κατολισθήσεις σε κάποια σημεία του οδικού δικτύου της Σητείας, ενώ έχει καταρρεύσει μέρος της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο χωριό Ξερόκαμπος, χωρίς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

Προηγούμενο άρθροΕμβολιασμοί «μαϊμού» – Δεκάδες περισσότερα τα πλαστά πιστοποιητικά από τις αρχικές εκτιμήσεις στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθροMega Γεγονότα – Όλο και περισσότεροι τηλεθεατές επιλέγουν το δελτίο ειδήσεων του καναλιού