24.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κακοκαιρία «Αθηνά» – Βράχοι καταπλάκωσαν σπίτια και Ι.Χ. – Ανοιξαν οι δρόμοι

Η «Αθηνά» έπληξε και τη Θεσσαλία. Οι εικόνες από περιοχές του Πηλίου και της Λάρισας είναι ενδεικτικές των καταστροφών που προκλήθηκαν από την επέλαση της κακοκαιρίας.

Μετά από τρεις ημέρες βροχοπτώσεων, το βράδυ του Σαββάτου η κακοκαιρία επιδεινώθηκε, πλήττοντας πολλές περιοχές στο βόρειο και νότιο Πήλιο.

Οι εικόνες που καταγράφηκαν στην Μακρυρράχη Πηλίου καταδεικνύουν την καταστροφή. Δύο σπίτια υπέστησαν υλικές ζημιές στη Μακρυρράχη και τρία αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

«Οι ζημιές δεν έχουν ακόμα εμφανιστεί όλες, έχουν γίνει σε πολλά σημεία του κεντρικού δικτύου. Έχουν γίνει μέσα στο Ανήλιο, στη Μακρυρράχη, στη Ζαγορά και το Πουρί, μέσα στους οικισμούς. Κυρίως, έχουν γίνει κατολισθήσεις, που έχουν κλείσει δρόμους και φρακάραν και σε κάποια σημεία αυτές οι κατολισθήσεις πέσαν και πάνω σε σπίτια» ανέφερε ο δήμαρχος Ζαγόρας – Μουρεσίου Παναγιώτης Κουτσάφτης.

Με μπουλντόζες και ερπυστριοφόρα μηχανήματα οι τοπικές αρχές επιχειρούν να ανοίξουν τις οδικές αρτηρίες και να απομακρύνουν τα φερτά υλικά από τους δρόμους.

«Είμαι πολύ ακραίο το φαινόμενο, οι εναλλαγές είναι πάρα πολύ γρήγορες και πιάνει όλο το φάσμα του δήμου μας. Προτεραιότητα μας είναι να απεγκλωβίσουμε όλο τον κόσμο που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Σηπιάδα και Αργαλαστής» σημείωσε ο δήμαρχος Νότιου Πηλίου Μιχαήλ Μίτσικος.

«Η περιοχή έχει υποστεί την επέλαση της κακοκαιρίας, της ”Αθηνάς”. Η εικόνα είναι άσχημη, ειδικά στο θαλάσσιο μέτωπο, έχει καταστραφεί πλήρως, έχει γίνει ένα θάλασσα μαζί με τη ροή των χειμάρρων από το βουνό» πρόσθεσε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νάσικας.

Πλημμύρες στη Λάρισα

Σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα δημιουργήθηκαν στους παραλιακούς δρόμους στη Λάρισα σε περιοχές όπως ο Αγιόκαμπος, η Βελίκα και η Σωτηρίτσα.

Στον Αγιόκαμπο η ένταση και η ποσότητα του νερού ήταν τέτοια που ο παραλιακός δρόμος έγινε ένα με τη θάλασσα.

«Είχαμε μεγάλο ύψος βροχόπτωσης. Στη Ζαγορά είχαμε 728 λίτρα μέσα στα δύο τελευταία 24ωρα, δηλαδή, σε μέγεθος συγκριτικό όσο βρέχει δύο χειμώνες στην Αθήνα. Είχαμε προβλήματα στους αγροτικούς δρόμους, είχαμε προβλήματα σε νέα ρέματα» τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Κατολισθήσεις υπήρξαν και στις περιοχές των Τρικάλων όπου δέντρο έπεσε στις σιδηροδρομικές γραμμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr