20.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Αρκαλοχώρι – Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για την παραχώρηση οικίσκου στους σεισμόπληκτους

Από αύριο Τρίτη 12 Οκτωβρίου οι σεισμόπληκτοι από το Αρκαλοχώρι και τα γύρω χωριά μπορούν να κάνουν αίτηση για να στεγαστούν στους προκατασκευασμένους οικίσκους που έχουν αρχίσει να μεταφέρονται στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, η πρώτη φάση υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου και ώρα 14:30.

Οι προϋποθέσεις

Προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης είναι να είναι κανείς ιδιοκτήτης σε πληγείσα κατοικία που έχει κριθεί ακατάλληλη από τις αρμόδιες αρχές ή η πληγείσα κατοικία να του έχει παραχωρηθεί νόμιμα, να είναι η κύρια κατοικία του και να μην έχει εναλλακτική λύση διαμονής.

Πού θα υποβάλλονται οι αιτήσεις

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα τρία δημοτικά καταστήματα Αρκαλοχωρίου, Θραψανού και Καστελλίου (από ώρα 08:00 – 14:30) και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν μαζί με την αίτηση το Δελτίο Ταχείας Αυτοψίας κτιρίου (κίτρινο χρώμα), καθώς και Δελτίο Ταυτότητας Αιτούντος ή άλλο έγγραφο ταυτοποίησης.

Ήδη έχουν τοποθετηθεί, εκτός από τους 8 οικίσκους στη Βόνη, οι 20 από τους συνολικά 26 που έχουν φτάσει στο Αρκαλοχώρι. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να τοποθετηθούν και οι υπόλοιποι 6 στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο απέναντι από το Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, όπου θα μπορούν να τοποθετηθούν συνολικά 60 οικίσκοι, όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Μανώλης Φραγκάκης.

Όπως είναι γνωστό, η δημοτική αρχή έχει ζητήσει 420 οικίσκους, καθώς δεκάδες σεισμοπαθείς παραμένουν στις σκηνές, ενώ περισσότεροι από 300 έχουν καταλύσει σε ξενοδοχεία. Χώροι, όπως το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Αρκαλοχωρίου, ένα κέντρο χορού στην ίδια κωμόπολη, το κλειστό του Θραψανού και το Πολύκεντρο Ινίου μπορούν να στεγάσουν προσωρινά αστέγους καθώς έχουν διαμορφωθεί ανάλογα με την τοποθέτηση κλινών, ωστόσο, υπάρχει απροθυμία από τους σεισμόπληκτους που επιμένουν να μένουν στις σκηνές, θεωρώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα χάσουν το «προνόμιο» των οικίσκων. «Τα κριτήρια για τη διάθεση των οικίσκων είναι συγκεκριμένα, δεν έχουν να κερδίσουν κάτι μένοντας στις σκηνές», διαμηνύει ο κ. Φραγκάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr