19.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

ΣΥΡΙΖΑ – Ο Κουρτς παραιτήθηκε για στημένες δημοσκοπήσεις – Στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης μπλοκάρει τον όποιον έλεγχο

Την περίπτωση του καγκελάριου της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, χρησιμοποιεί ως παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ για να «επιτεθεί» στην κυβέρνηση. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται στην παραίτηση του Κουρτς μετά από τις καταγγελίες για διαφθορά και χρηματισμό ΜΜΕ και εταιριών δημοσκοπήσεων, ασκώντας κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι καλύπτει την εταιρεία «Opinion Poll».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ακροδεξιός και προσωπικός φίλος του κ. Μητσοτάκη, Σεμπάστιαν Κουρτς αναγκάστηκε να παραιτηθεί από Καγκελάριος επειδή έδωσε 1 εκατ. κρατικό χρήμα σε στημένες δημοσκοπήσεις και δημοσιεύματα. Στην Ελλάδα ο κ. Μητσοτάκης έχει μοιράσει πάνω από 50 εκατ. κρατικό χρήμα με τις γνωστές λίστες και απευθείας αναθέσεις και μπλοκάρει τον όποιο έλεγχο.

Δεν επιτρέπει ακόμα και την σύγκλιση της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής να εξετάσει τα στοιχεία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, παραβιάζοντας τον νόμο. Σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν, ο ιδιοκτήτης της Opinion Poll, μέσω άλλης εταιρίας του συνδεδεμένης με τη δημοσκοπική, έλαβε με απευθείας ανάθεση 270.000 ευρώ από το Δημόσιο για έργο αμφιβόλου σκοπιμότητας. Και η περίπτωση αυτή δεν είναι η μοναδική.

Ό,τι και να κάνει ο κ. Μητσοτακης δεν θα καταφέρει να αποφύγει τον έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές. Όπως δεν τα κατάφερε και ο επιστήθιος φίλος του, κ. Κουρτς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr