22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Ώρες αγωνίας για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας – Τεράστια προβλήματα από την «Αθηνά» – Κόπηκε δρόμος στην μέση

Ώρες αγωνίας ζουν οι κάτοικοι στην Βόρεια Εύβοια, εκεί όπου το καλοκαίρι οι πυρκαγιές έκαψαν χιλιάδες στρέμματα στο πέρασμά τους, αφού τις τελευταίες ώρες βλέπουν την κακοκαιρία «Αθηνά» να σαρώνει την περιοχή τους.

Όπως φαίνεται στις εικόνες που μεταφέρει η κάμερα του ΣΚΑΙ, ο δρόμος στην παραλία Λουτρό στην Κοτσικιά, έχει κοπεί από την κακοκαιρία. Παράλληλα, στην άκρη διακρίνονται τα μπάζα που έχουν βγάλει από το σημείο τα μηχανήματα έργου του δήμου.

Την ίδια στιγμή στο σημείο που βρισκόταν η παραλία Φραγκάκη στο Αχλάδι της Βόρειας Εύβοιας όγκοι από λάσπη και φερτά υλικά έχουν καλύψει τα πάντα μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας που σάρωσε την περιοχή και εξαφάνισε την πλαζ ενώνοντας την θάλασσα με τον δρόμο. Η ίδια περιοχή, πριν από 2 μήνες είχε παραδοθεί στο έλεος της πύρινης λαίλαπας και σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.

«Έχουμε σοβαρό πρόβλημα»

«Προσπαθούμε με μηχανήματα εδώ ότι μπορούμε να κάνουμε. Κατά ώρα δεν έχουν πλημμυρίσει σπίτια αλλά όπως το πάει θα πλημμυρίσουν κιόλας και από εκεί Κοτσικιά, Αχλάδι έχουμε πρόβλημα σοβαρό και στο δρόμο και μέσα στον οικισμό» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαντουδίου, Αργύρης Λιάσκος.

Η κακοκαιρία μέσα σε λίγες ώρες άφησε τα σημάδια της σε όλες τις περιοχές που είχαν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου. Κοτσικιά, Αχλάδι, Αγία Άννα και Στροφυλιά σαρώθηκαν από την έντονη βροχόπτωση που προκάλεσε κατολισθήσεις και πλημμύρες σε δρόμους, χωράφια αλλά και σε σπίτια.

«Κάποια υπόγεια πλημμύρισαν. Οι ζημιές είναι αρκετές τόσο σε οδοποιία, όσο και σε καλλιέργειες, σε κτήματα. Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας συνέχεια ανοιχτά διότι αυτή η καταστροφή που μας έχει βρει με τη μεγάλη πυρκαγιά, έχει αυτές τις συνέπειες δυστυχώς» δήλωσε ο Δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπρουνιώτης.

Όλο το παραλιακό μέτωπο έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο λασπότοπο με μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας να επιχειρούν αδιάκοπα για να απομακρύνουν τους τεράστιους όγκους από φερτά υλικά που έχουν καταλήξει σε Κοτσικιά και Αγία Άννα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr